Android najčešće na meti hakera

Izvor: Blic, 17.Nov.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Android" najčešće na meti hakera

"Guglov" operativni sistem (OS) "android" je u prvoj polovini ove godine bio najčešće na meti zlonamernih programera, čime je premašio mobilnu platformu "simbijan", objavila je istraživačka kompanija "M86 sikjuriti labs".

Istraživanje je pokazalo da su se zlonamerni programi, "trojanski konji" - "zeus" i "spajAj", specijalizovani za krađu bankarskih podataka, proširili ove godine na " >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << android".

Njihov broj se, kako je objavio "Sekjuriti labs", u periodu od kraja 2010. do kraja 2011. godine povećao sa 2.500 na 7.500.

Informatička kompanija "Džuniper netvorks" je, takođe, objavila da je broj zlonamernih programa usmerenih na "android" porastao za 472 odsto u periodu od jula do novembra ove godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HAKERI NAPADAJU GUGLOV "ANDROID"

Izvor: Kurir, 17.Nov.2011

VAŠINGTON - "Guglov" operativni sistem (OS) "android" je u prvoj polovini ove godine bio najčešće na meti zlonamernih programera, čime je premašio mobilnu platformu "simbijan", objavila je istraživačka kompanija "M86 sikjuriti labs"...Otvoreni karakter "androida", koji se smatra za njegovu prednost...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.