Android aplikacije stigle na Windows 11!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021, 15:33

Android aplikacije stigle na Windows 11!

U Google Play prodavnici za Windows 11 u probnom periodu moguće je isprobati 50 aplikacija...

Microsoft je učesnicima svog Windows Insider programa testiranja u SAD omogućio korišćenje Google Play prodavnice Android aplikacija u okviru novog operativnog sistema Windows 11. Oni, međutim, trenutno na svoje računare mogu da instaliraju samo ograničeni broj aplikacija.

Dostupnost aplikacija iz Windowsa 11 u vezi je sa njihovom dostupnošću u Amazon Appstore-u, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << budući da Microsoft korisnicima omogućava instalaciju Android aplikacija na Windows 11 iz Microsoft Store-a preko Amazon Appstore-a.

I pored toga, jedan developer je pronašao način kako da instalira Google Play servise i Google Play prodavnicu aplikacija na Windows Subsystem za Android, što pokazuje da se jednoga dana može stvoriti mogućnost da svaka Android aplikacija postane dostupna u Windows 11 okruženju.

Developer pod nadimkom "ADeltaX", inače student UX dizajna italijanskom Univerzitetu Trento, je objavio detalje svog "projekta" na developerskoj platformi GitHub, što možete videti na linku, ali je tu reč o postupku za koga je potrebno stručno znanje, pa se početnici u ovome ne bi snašli.

U verziji podrške Google Play prodavnici za Windows 11, preko Amazon Appstore, koju je Microsoft ustupio na test, američki insideri imaju mogućnost da isprobaju 50 aplikacija, dok iz te kompanije tvrde da će tokom narednih meseci dodavati sve više novih.

Međutm, osim ove test verzije "za odabrane", još uvek nije poznato kada će Microsoft korišćenje Android aplikacije omogućiti svim korisnicima Windowsa 11.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.