Android 11 ima tajno ime, otkriven slatkiš po kojem je nazvan

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2020, 20:43

Android 11 ima tajno ime, otkriven slatkiš po kojem je nazvan

Jedva čekamo novi operativni sistem..

Gugl je punih deset godina svoj Android nazivao po slatkišima da bi to prošle godine sa Android-om 10 prestali.

Da su ipak još uvek u tom fazonu, otkriva Gugl-ov Dejv Burk pa nadolazeći Android 11 potajno nosi ime po kolaču Red Velvet Cake. Ko bi se danas više prisetio svih slatkša po kojima su velike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << verzije Android-a nosile ime.

Samo neke od njih su Cupcake, Ice Cream Sandwich, Jellybean, Lollipop, Marshmallow pa i Oreo. Bitno je bilo da se nižu abecednim redom, a svake je godine otprilike u ovo doba bilo zabavno prognozirati po kojoj će to poslastici biti nazvan novi Android.

Valjda u strahu da da će im kad tad ponestati slova ili slatkiša, prošle godine su se odlučili da slatko uklone i ostave samo numeričku vrednost. Tako smo ovu godinu, nas jedva 9% od svih Android korisnika, uživali u Android-u 10.

Nadolazeći Android 11 službeno će nositi samo numeričku oznaku, ali interno je RVC ili Red Velvet Cake.

Taj Red Velvet Cake kod nas baš i nije nešto uobičajen kolač, ali Amerikanci ga navodno dosta jedu, a pogotovo je popularan za Dan zaljubljenih. Kako god da ga oni unutar svojih zidova zvali, Android 11 će za korisnike biti Android 11, a trenutno je u drugoj verziji beta testiranja.

Finalna verzija stiže najverovatnije u septembru. Hoće li Android 11 ili Red Velvet Cake u godinu dana uspeti da ugrabi više od 10% Android-a u svetu, videćemo dogodine u ovo vreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.