Ako imate ovih 8 Android aplikacija - odmah ih brišite

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 12:24

Ako imate ovih 8 Android aplikacija - odmah ih brišite

Nedavno je utvrđeno da ukupno osam Android aplikacija iz Google Play prodavnice sadrži zlonamerni softver Joker. Aplikacije, koje je primetio Quick Heal Security Labs, mogu da prikupljaju i kradu podatke od korisnika Android pametnih telefona i stvaraju razne druge probleme.

Srećom, istraživačka firma skrenula je pažnju Google-u, a osam zaraženih aplikacija je navodno uklonjeno iz Play prodavnice. Više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu dostupne za preuzimanje, ali same aplikacije i dalje predstavljaju pretnju jer ostaju na internetu ali i potencijalno u Vašim telefonima.

Zlonamerni softver Joker može da ukrade korisničke podatke i čak može potajno da prijavi korisnike na skupe plaćene pretplate na koje se nikada nisu prijavili. Zlonamerni softver može da ukrade liste kontakata, informacije o uređaju, poruke i još mnogo toga.

Preporučuje se da ga korisnici Android pametnih telefona - uključujući kupce Galaxy smart telefona - koji su preuzeli ove aplikacije uklone što je pre moguće i izvrše skeniranje virusa pomoću renomiranog antimalverskog alata. Zaražene aplikacije su:

Auxiliary Message

Fast Magic SMS

Free CamScanner

Super Message

Element Scanner

Go Messages

Travel Wallpapers

Super SMS

Po pravilu, vlasnici Android pametnih telefona treba da se drže podalje od nepoznatih aplikacija kojima nedostaje bilo kakva reputacija, posebno ako koriste aplikacije za razmenu poruka, skenere ili pozadine, jer su ove kategorije veoma popularne među hakerima i često se koriste kao paravan za zlonamerne programe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.