7 razloga zbog kojih bi trebalo da kupite Android a ne iPhone

Izvor: 24sata, 15.Dec.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 razloga zbog kojih bi trebalo da kupite Android a ne iPhone

Ukoliko se dvoumite između Android i iPhone uređaja, možda vam ovo pomogne...

Sajt Business insider napravio je spisak stvari koje daju prednost Android uređajima nad Appleovim iPhone pametnim telefonom.

- Android se bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << sinhronizuje sa Google servisima kao što su Gmail, Google Maps i Google Calendar. Takođe, pre ćete dobiti nove funkcije i opcije za ove servise ukoliko korstite Android uređaj, što je i normalno s obzirom na to da iza ovog mobilnog operativnog sistema stoji Google.

- Na mnogim Android smartfonima moguće je zameniti bateriju. Ovo je velika prednost jer možete ispražnjenu bateriju u sred dana zameniti novom.

- Veliki broj Android telefona dozvoljava vam da u njih ubacite SD karticu za dodatni prostor za skladištenje podataka.

- Android telefoni vam dozvoljavaju da instalirate razne „launchere“ – aplikacije koje vam omogućavaju da dodatno prilagodite izgled i način na koji vaš „Home screen“ radi.

- Moguće ih je puniti, i povezivati sa kompjuterom, putem običnog USB kabla koji je znatno dostupniji od Appleovog rešenja za punjenje i povezivanje koje kompanija zove Lightning plug.

- Na raspolaganju imate znatno veći izbor ako se odlučite za Android – od slabijih pa sve do najjačih telefona sa velikim ekranima i zakrivljenim displejima.

- Trenutno možete nabaviti odličan Android uređaj po ceni duplo nižoj od one po kojoj se prodaje iPhone.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.