3 najbolje tastature za Android telefone

Izvor: SaznajNovo.com, 30.Maj.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3 najbolje tastature za Android telefone

Tastature za Android telefone su vremenom dobijale sve više i više opcija, postajale brže, pa čak i „pametnije“. Pa tako danas imamo tastature za Android koje veoma dobro automatski dopunjavaju rečenicu, imaju gomilu gif animacija, emotikona i raznih funkcija.
Ako ne možete da se odlučite koju tastaturu da instalirate, možda vam pomogne ovaj članak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << /> Predstaviću tri tastature za Android koje sam lično koristio i to dosta dugo da bih mogao da napišem iskustva. Ove tri sam izabrao prvobitno jer su ujedno i najpopularnije, a i imaju dosta korisnih mogućnosti.
Top 3 tastature za Android #1 Swiftkey Ovu tastaturu koristim dugi niz godina i pisao sam par tekstova o njoj već (prvi, drugi, treći…). Ono zbog čega sam se opredelio za ovu tastaturu jeste činjenica da veoma dobro pogađa narednu reč.
U pozadini se koristi mašinsko učenje pa tastatura vremenom uči vaš stil pisanja i usavršava se. Što je duže koristite postaje preciznija u dovršavanju rečenica. Nakon toliko godina korišćenja naučila je moj stil pisanja i mogu da kuckam sa velikim greškama ona će sve ispraviti. Takođe, možete povezati svoj Facebook i Twitter nalog i dozvoliti joj pristup porukama kako bi analzirala vaše rečenice i tako se dodatno usavršila. Sve to se čuva na vašem nalogu.
Još jedna korisna opcija jeste pisanje reči prelaženjem prsta preko slova. Ne morate kuckati reči, možete prosto prevući prst preko slova i tastatura će ispisati reč. Ako ste pogrešili, ispraviće za vas.
I za kraj još da napomenem da ima opciju unosa glasom, a koristi se Google servis u te svrhe. Korisno jeste, prepoznaje srpski veoma dobro, a koliko koristim na dnevnom nivou – i ne baš.
Što se tiče izgleda, imate prodavnicu sa gomilom tema i sve su besplatne. Možete čak i kreirati svoju temu u nekoliko sekundi! Možete je podeliti na dva dela ako imate veći ekran ili tablet, postaviti da slobodno „pluta“ po ekranu, ili je zakačiti za dno ekrana.
SwiftKey Keyboard (Free, Google Play) →
#2 Gboard Ovo je Google tastatura i trenutno jedina koja može da parira Swiftkey po pitanju predviđanja reči. Koristio sam je dugo ne bi li „naučila“ moj stil pisanja i reči koje često koristim, ali nisam bio zadovoljan. Ne pogađa toliko dobro i često ubaci pogrešnu reč.
I ova tastatura ima opciju „Glide Typing“ (kako je nazivaju) što je veliki plus, a po pitanju preciznosti tu je negde u rangu sa Swiftkey. Ne koristim često ovu funkciju pa nisam mogao da donesem bolji zaključak.
Jedna od meni korisnijih opcija je Google pretraga. Da, tastatura ima ugrađenu Google pretragu pa možete nešto na brzinu pretražiti bez potrebe da zatvarate aplikaciju. Kada pronađete šta ste tražili, rezultat pretrage možete poslati direktno iz tastature u aplikaciju gde ste počeli da pišete.
Unos glasom je i ove prisutan, kao i gif animacije, emotikoni i pretraga, pisanje rukom, višejezičnost…
Gboard – the Google Keyboard (Free, Google Play) →
#3 Fleksy Ova tastatura nema sinhronizaciju u oblaku (jer ne sakupljaju nikakve informacije o korisnicima) ali ima druge zanimljivosti. Pre svega veoma dobro predviđa reči koristeći algoritam „nove generacije“. Ima jednostavan dizajn, mogućnost proširenja dodacima (do 4 u free verziji), preko 50 varijanti tema u boji, 800 emotikona, gif animacije, itd.
Našla se na ovoj listi jer ima dosta zanimljivih dodataka koje mnogi korisnici traže (emotikoni, animacije…), a opet dobro dovršava rečenice.
Ima srpski naravno, a može se koristiti više jezika. Za svaki jezik možete izabrati raspored, što je veliki plus. Ja recimo koristim Dvorak raspored na srpskom, i qwertz na engleskom.
Ukoliko često unosite tekst prevlačenjem prsta preko slova, onda vam savetujem da se opredelite za neku drugu aplikaciju jer ova to nema.
Fleksy: Fast Keyboard + Stickers, GIFs & Emojis (Free+, Google Play) →
Koju vi tastaturu koristite?



Swiftkey




Gboard




Fleksy




Chrooma




Podrazumevanu




Neku drugu (napiši u komentaru)




















Glasaj
Dodaj komentar



Link do članka - 3 najbolje tastature za Android telefone

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.