25 miliona Android uređaja zaraženo malverom Agent Smith

Izvor: Informacija.rs, 11.Jul.2019, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

25 miliona Android uređaja zaraženo malverom Agent Smith

Istraživači iz firme Check Point otkrili su novi malver za Android uređaje koji je nazvan "Agent Smith". Agent Smith je neprimetno zarazio oko 25 miliona uređaja, nakon što su korisnici instalirali aplikaciju iz nezvanične prodavnice Android aplikacija. Žrtve su namamljene dropper aplikacijom iz prodavnice aplikacija 9Apps. Dropperi su obično maskirani u besplatne igre, uslužne ili pornografske aplikacije koje sadrže kriptovani malver. Kada se nađe na uređaju, aplikacija koja služi kao mamac dešifruje i instalira Agent Smith malver.

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

25 miliona telefona zaraženo virusom koji napada aplikacije

Izvor: Kamatica.com, 11.Jul.2019

Čak 25 miliona Android telefona zaraženo je malverom koji menja instalirane originalne aplikacije kao što je Vocap zlim verzijama koje serviraju veliki broj reklama korisnicima, upozorili su istraživači sajber bezbednosti..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.