Zašto je Železnica skinula rampe u dva aleksinačka sela?

Izvor: Aleksinac.net, 28.Jan.2022, 17:38

Zašto je Železnica skinula rampe u dva aleksinačka sela?

Železničke rampe na dva pružna prelaza u selima kod Aleksinca su uklonjene, a iz Železnice Srbije su saopštili da je razlog nedostatak rezervnih delova. U opštini Aleksinac nezadovljni su ovakvom odlukom i kažu da Železnici plaćaju dosta novca, za održavanje prelaza.

Rampe na pružnim prelazima u selima Trnjane i Moravac su zbog nedostatka rezervnih delova skinute, a opštini naloženo da promeni saobraćajnu signalizaciju.

"Naravno da nam je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << neobično, pogotovo što su oni prvo uklonili te polubranike i stavili van snage svetlosnu saobraćajnu signalizaciju, pa nas onda tek obavestili o tome", kaže Miloš Milošević, iz Saveta za bezbednost saobraćaja, Aleksinac.

"U kvaru je motor uređaja putnog prelaza i s obzirom da infrastruktura nije imala nove delove, da ih zameni, ova dva putna prelaza su ostala neispravna", navodi Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture Železnice.

U ova dva sela živi po nekoliko hiljada meštana i ovaj put je najbliža komunikacija sa gradom.

Rampe na ova dva pružna prelaza skinute su 17.januara, a privremena saobraćajna signalizacija postavljena je desetak dana kasnije i za sada je bez ozbiljnijih problema.

Meštani kažu da je vrlo nebezbedno: "Samo čekamo ko će da pogine ovde, ja se zamislim u toku dana, prođem, mislim otvorena rampa, ustvari zatvorena", "Katastrofa"...

U Opštini kažu da za održavanje prelaza izdvajaju velika sredstva.

"Mi nekih 15 miliona dinara na godišnjem nivou izdvajamo za održavanje tih pružnih prelaza na teritoriji naše Opštine i stvarno ne vidimo zbog čega se taj pružni prelaz ugasio", kaže Miloš Milošević, iz Saveta za bezbednost saobraćaja u Aleksincu.

Nenad Stanisavljević, PR Infrastrukture Železnice objašnjava: "Za one dane kada pružni prelazi ne rade, naravno ti dani se lokalnim samoupravama, odnosno Aleksincu, ne naplaćuju".

Železnica je saopštila da su u međuvremenu obezbeđeni rezervni delovi i da će problem biti rešen do kraja naredne nedelje.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.