Izvor: RTS, 25.Mar.2022, 12:08

Zaštitnik građana zbog sumnje na trgovinu ljudima kontroliše rad nadležnih organa

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija da postoji sumnja da je devojka iz Niša bila žrtve trgovine ljudima, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada centara za socijalni rad u Aleksincu i Smederevskoj Palanci i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, navodi se u saopštenju.
Iz medija Zaštitnik građana je, kako se navodi, saznao da je bračni par iz Aleksinca osumnjičen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je zajedno sa dvoje rođaka namamio devojku iz Niša da im čuva šestoro dece, da su je primoravali da se bavi prostitucijom i da su je posle određenog vremena prodali radi udaje u selo kod Smederevske Palanke. Osumnjičenima je određen pritvor, a šestoro dece je smešteno u hraniteljske porodice.
Zaštitnik građana traži od Centra za socijalni rad u Aleksincu da ga u roku od 15 dana izvesti da li je porodica osumnjučenog bračnog para od ranije na evidenciji tog centra, koje aktivnosti su preduzete u prethodnom periodu i koje mere su preduzete u cilju zaštite prava i najboljih interesa šestoro dece iz ove porodice.
Od Centra za socijalni rad u Smederevskoj Palanci Zaštitnik građana traži da ga u istom roku izvesti o aktivnostima koje su preduzete radi pružanja pomoći devojci za koju se sumnja da je bila žrtva trgovine ljudima, koja je primorana da se uda u selo blizu Smederevske Palanke.
MUP treba da obavesti Zaštitnika građana u roku od 15 dana o preduzetim aktivnostima u ovom slučaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik građana kontroliše MUP i dva centra za socijalni rad zbog sumnje na trgovinu ljudima

Izvor: Danas, 25.Mar.2022

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je, na osnovu informacija iz medija da postoji sumnja da je devojka iz Niša bila žrtve trgovine ljudima, kontrolu zakonitosti i pravilnosti rada centara za socijalni rad u Aleksincu i Smederevskoj Palanci i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.