Usvojen akcioni plan za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac

Izvor: Aleksinac.net, 05.Mar.2021, 11:32

Usvojen akcioni plan za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac

Juče je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 11. sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu našle su se 24. tačke.

Opštinsko veće je najpre usvojilo akcioni plan za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac i utvrđivanje kapitala javnih preduzeća i ustanova.

Većnici opštine Aleksinac usvojili su pravilik o vođenju evidencije nepokretnosti, pravilnik o isknjiženju imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << u pripremi, kao i predlog kodeksa ponašanja službenika i nameštenika opštine Aleksinac.

Većnici su na svom 11. zasedanju usvojili predloge rešenja o dodeli sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa za opštinu Aleksinac u oblasti kulture, u socio-humanitarnim aktivnostima, u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, lovačkih i ostalih udruženja građana u 2021. godini, kao i za pripadnike nacionalnih manjina u 2021. godini.

U nastavku sednice usvojen je izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje opštine Aleksinac za 2020. godinu.

Takođe održan je i sastanak sa predstavnicima Jedinice za implementaciju projekta (JIP), u vezi realizacije projekta partnerstva za lokalni razvoj koji je podržan od strane UNDP-a, koji sprovodi Ministartsvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MUDLS).

Inicijalni sastanak sadržao je dve komponente, koje su trenutno u fazi realizacije, a to su izvođenje građevinskih radova na opremanju postojećeg kompleksa stočne pijace u Tešici i „Aleksinac na dlanu“ – integrisani sistem bezbednosti.

Stručna i tehnička lica JIP-a zajedno sa timom za implementaciju projekta, počeli su sa radom na realizaciji, čiji se početak očekuje u toku 2021.godine.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.