Sveta liturgija i pomen palim srpskim borcima Boja na Deligradu

Izvor: Aleksinac.net, 04.Sep.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveta liturgija i pomen palim srpskim borcima Boja na Deligradu

Danas je obeležena 213. godišnjica Boja na Deligradu, u organizaciji Odbora za obeležavanje praznika, istorijskih događaja, godišnjica i jubileja opštine Aleksinac.

Sveta liturgija i pomen palim srpskim borcima održani su u crkvi Sv.Arhangela Mihaila i Gavrila na Deligradu.

Državnoj ceremoniji su prisustvovali i položili vence na spomen obeležje predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vojske Srbije, Opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Aleksinac i brojnih udruženja građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Prisutnima su se obratili predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković i državni sekretar Zoran Antić, a nakon toga održan je prigodan kulutrno-umetnički program u organizaciji Centra za kulturu i umetnost.

Izvor: Opština Aleksinac
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.