Školama i bolnicama sa juga novac od oportuniteta doneće novu opremu

Izvor: Aleksinac.net, 16.Jul.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školama i bolnicama sa juga novac od oportuniteta doneće novu opremu

Opšta bolnica u Aleksincu napraviće jedinicu za sterilizaciju koja sprečava bolničke infekcije, vrednu 4.500.000 dinara, zahvaljujući novcu koji će dobiti od Ministarstva pravde putem konkursa.

Novac od oportuniteta - odlaganja krivičnog gonjenja, sakupljen je i podeljen po projektima, a 37,2 miliona otišlo je na jug. Škole i biblioteke u Leskovcu, Prokuplju, Lebanu i drugim mestima dobiće nov nameštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << za učionice, a bolnice neophodnu opremu.

Konkurs i odabir projekata je sprovela komisija Ministarstva pravde, a oni i nadžiru realizaciju projekata od oportunitetskog novca.

Oportunitet predstavlja institut odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koje je propisana nočana kazna ili kazna zatvora do pet godina. Ukoliko javni tužilac učiniocu krivičnog dela kao obavezu odredi uplatu novčanih sredstava po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), ta sredstva se uplaćuju na jedan jedinstveni račun i za njih se raspisuje javni konkurs za projekte od javnog interesa - navode iz Ministarstva pravde.

Pored aleksinačke, novac su dobile i bolnica u Lebanu za nabavku audiometra i timpanometra (1.300.000), Dom zdravlja u Gadžinom Hanu za ultrazvuk sa 3 sonde (2.500.000), a sličan aparat za ginekološko-akušersko odeljenje dobili su i Prokupčani za 2.600.000.

Izvor: Južne vesti

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.