Počinje aleksinački pozorišni festival, 6 predstava u trci za nagrade

Izvor: JužneVesti.com, 21.Nov.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje aleksinački pozorišni festival, 6 predstava u trci za nagrade

Ovogodišnji Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu počinje sutra predstavom Kruševačkog pozorišta Animals od 20 sati, a trajaće do četvrtka 28. novembra. Šest pozorišta je u trci za nagrade, a među njima je i niško Narodno pozorište sa Slikarkama.

Festival koji je prošle godine postao nacionalna tema zbog skidanja s repertoara predstave u kojoj je igrao Sergej Trifunović, ove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine otvara tekst nagrađivanog dramskog pisca Uglješe Šajtinca.

Ma šta se događalo oko nas, uvek je jedino što se računa ono što se događa u samom čoveku - tako najavljuju ovu predstavu.

Od subote će svakog dana biti odigrana jedna predstava u aleksinačkom Domu kulture i to redom: Slikarke - Narodnog pozorišta iz Niša, Negri - Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Balava - Beo Arta iz Beograda i Naši preci jedite sa nama - NP “Sterija“ i Puls teatar Lazarevac.

Van takmičarske konkurencije poslednjeg dana biće izvedena Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka, poslednjeg dana u čast nagrađenih.

Cene pojedinačnih karata su 300 dinara za parter i 250 za balkon, a kompleta 1750 dinara i 1450.

Ovogodišnji selektor festivala je Slobodan Ćustić.

Inače, prošle godine nakon otkazivanja Trifunovićeve predstave glumci Beogradskog dramskog pozorišta nisu došli u Aleksinac kao zamene, osim jednog - Slobodana Ćustića.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Festival u Aleksincu ove godine bez ijednog Trifunovića, dugogodišnji selektor nije ni pozvan

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2019, 15:43

Počelo je izbacivanjem predstave u kojoj igra glumac Sergej Trifunović, a sada je nezvani gost na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu i njegov otac i dugogodišnji selektor Toma Trifunović. Iako je emotivno vezan za festival, kaže da ga ove godine neće pratiti ni iz publike - jer ga niko...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.