Paketi za penzionere stigli i u Aleksinac, volonteri i opozicija ukazuju da stižu i zloupotrebe

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2020, 15:51

Paketi za penzionere stigli i u Aleksinac, volonteri i opozicija ukazuju da stižu i zloupotrebe

Iz opštine Aleksinac počeli su podelu paketa građanima čije su penzije ispod 30.000, ali ih dele volonteri za koje brojni izvori potvrđuju da su iz Srpske napredne stranke. Izvori Južnih vesti iz vladajućeg SNS-a kažu i da volonteri prilikom distibucije paketa moraju da registruju glasače, dok predsednik Opštine i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lokalnog odbora naprednjaka Nenad Stanković to negira i kaže da su sigurne glasove odavno skupili. Opozicija vlast optužuje da je i vanredno stanje koristila za kampanju.

U Pirotu su primaoci paketa pomoći dobijali pozive iz lokalnog odbora Srpske napredne stranke na brojeve koje su ostavili kada su potpisivali liste da su primili pomoć, u Aleksincu je krenulo sa distribucijom paketa, a na zloupotrebe ukazuju i sami članovi SNS-a.

Da je u pitanju “preterivanje” smatra jedan od naprednjaka koji se javio Južnim vestima.

Sutra prepodne mi idemo kod Nenada, predsednika Opštine, da preuzmemo pakete i da delimo narodu kao volonteri opštine, a u stvari treba da registrujemo birače za aleksinačku listu SNS-a - kaže član SNS-a.

On se ne slaže sa ovim načinom prikupljanja podrške i nada se, iako je aktivni član stranke, da će se sa tim prestati.

Opozicija nam preti da nam će nam pustiti krivične prijave za zloupotrebu. Nama koji bi trebali da delimo pakete i skupljamo glasove značilo bi kada bi prekinuli akciju - kaže izvor Južnih vesti.

Ipak, predsednik Opštine i lokalnog odbora naprednjaka Nenad Stanković negira ovakve informacije koje potiču iz njegove stranke. Stanković negira informacije iz svoje stranke; foto: aleksinac.org

Opština Aleksinac finansira pakete za sve penzionere koji imaju penziju manju od 30.000 dinara na osnovu spiska PIO fonda, a žive na teritoriji opštine Aleksinac. Naravno da nije tačno da volonteri rade u korist SNS-a, svi sigurni glasači SNS-a su već odavno evidentirani. Ozbiljne stranke to urade na vreme - kaže Stanković.

On kaže da penzioneri neće morati da ostavljaju podatke volonterima i negira kupovinu glasova.

Dobra vlast sve što radi, radi na korist građana, svi dobijaju pakete bez obzira na političko opredeljenje. Nema trgovine i nema kupovine - kaže Stanković.

Da su informacije do kojih su došle Južne vesti tačne, smatra opozicioni odbornik grupe “Odgovorno za Aleksinac” Boban Ranđelović, koji kaže da građani već prijavljuju zloupotrebe.

Imamo slične informacije, negde su već počeli da dele pakete. U nekoliko sela je rađeno, volonteri su u obavezi da se slikaju sa građanima i da donesu neku vrstu potvrde da će primaoci pomoći glasati na izborima za vladajuću stranku - kaže Ranđelović.

Lider aleksinačkih demokrata i odbornik opozicije u ovom sazivu lokalnog parlamenta kaže da su ostali pri ideji bojkota predstojećih izbora, jer kako kaže, besmisleno je ući u priču za izbore u ovakvim okolnostima.

Nema smisla izaći, svaki smisao je izgubljen. Nemam komentar koju količinu gluposti i idiotizma ovaj narod i zemlja može da podnese. Kolika smo mi beda kad se prodajemo za pakete od 1.000 dinara i da vas ucenjuju tom cifrom. Kakva su beda ljudi, prosto ne mogu da razumem da se to radi - kaže opozicionar.

On nema razumevanje ni za naprednjake koji se javljaju da im ne odgovara sadašnja kupovina glasova.

Nemam reči, ne mogu da žalim ljude koji se prodaju za 1.500 dinara, ali ni ove aktiviste koji to rade kao zbog posla. Sve se svodi na novac, oni to rade zbog njega - kaže Ranđelović.

Izbore bojkutuje celokupni Savez za Srbiju, a jedan od njihovih lidera Miloš Petrović kaže da kampanja nije stala u vanrednom stanju, a da je nastavljena i nakon ukidanje.

Svi volonteri su članovi SNS-a, a paketi su nastavak predizborne propagande. Ovo je tragikomedija izborne kampanje - kaže Jovanović.

Sa njim se delimično slaže i nekadašni predsednik Opštine Ivan Dimić koji će ipak na ovim izborima izaći sa lokalnom listom "Ivan Dimić – Za bolju opštinu”. Građani javljaju da u selu Moravski Bujmir nepoznati automobil sa beogradskim tablicama raznosi pakete i traži da se glasa za SNS; foto: čitalac

SNS je iskoristio vanredno stanje i situaciju sa koronom da odradi kampanju za izbore. Reč je o apsolutnoj zloupotrebi javnog novca, počevši od priče sa 100 evra. Njihovi aktivisti na društvenim mrežama i u direktnom kontaktu govore da taj novac daje Aleksandar Vučić i da je njihova obaveza prema državi da glasaju za SNS - kaže Dimić.

Kaže da postoje brojni problemi oko prikupljanja potpisa, da vlast na sve načine pokušava da ih spreči u tome, ali će, uprkos svemu, izaći na izbore.

Ljudi koji nisu bili volonteri u vanrednom stanju, postaju naprasno volonteri sad da bi delili pakete. To su sve njihovi aktivisti, imamo informacije da se bune i u SPS-u jer oni su koalicioni partneri, a ne rade kampanju na ovaj način - kaže Dimić.

Liste za izbore u Aleksincu do sada su predali SNS i SPS, a osim Dimićeve liste, potpise prikupljaju i Ujedinjena seljačka stranka, pokret Dosta je bilo. Stranka Rusa Srbije i Narodni pokret.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.