Održana 37. sednica Skupštine, zavođenje reda u finansijama

Izvor: Aleksinac.net, 30.Dec.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana 37. sednica Skupštine, zavođenje reda u finansijama

Na 37. sednici Skupštine opštine Aleksinac, održanoj danas, usvojene su odluke koje su prethodno izglasane na sednici Opštinskog veća održanoj prošle nedelje

Među ovim odlukama najvažniji su finansijski planovi i planovi poslovanja za 2016. godinu većine opštinskih javnih preduzeća i ustanova, cenovnik usluga JKP „Komunalne usluge“, Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2016. godinu i izmena >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Aleksinac.

Usvojena je i Odluka o gašenju računa pojedinih budžetskih korisnika - mesnih zajednica, ustanova kulture i OTIS-a. Ovom odlukom, kako je napomenuto, ne menja se pravni niti faktički status ovih korisnika, ali se uspostavlja stroži sistem kontrole plaćanja i pojednostavljuje praćenje njihovog poslovanja.

Pored toga, usvojen je i Kalendar aktivnosti učešća građana u budžetskom procesu za izradu budžeta opštine Aleksinac, koji predviđa anketiranje i neposredne razgovore sa građanima, budžetske forume sa predstavnicima udruženja građana i budžetskim korisnicima, kao i bolje informisanje opšte javnosti o procesu izrade budžeta, a sve u cilju veće transparentnosti u radu lokalne samouprave i bolje komunikacije sa građanima.

Odbornici Skupštine nisu usvojili amandmane opozicije koji su se odnosili na predlog Odluke o naknadi troškova odbornicima i drugim licima u organima opštine Aleksinac, među kojima i predlog za povećanje dnevnice za rad na sednici Skupštine sa sadašnjih 2000 na 3000 dinara.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.