Novo trovanje u aleksinačkoj fabrici Magna - četvoro radnika zadržano u bolnici

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jan.2024, 17:34

Novo trovanje u aleksinačkoj fabrici "Magna" - četvoro radnika zadržano u bolnici

Nova grupa od 57 radnika fabrike "Magna" javila se noćas Hitnoj pomoći u Aleksincu sa sličnim simptomima koje su imale njihove kolege prethodnog dana. U aleksinačkoj bolnici je zadržano četvoro radnika. Svi radnici su u stabilnom stanju i van životne opasnosti, izveštava RTS.

12:05

Svi radnici koji su se javili Hitnoj pomoći u Aleksincu, uključujući i četvoro koji su zadržani u bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u stabilnom su stanju, javlja reporter RTS-a.

Predsednik Opštine Aleksinac Dalibor Radičević rekao je za RTS da su juče u toku dana sve relevantne institucije rekle da je vazduh u postrojenju čist i da ništa nije ukazivalo da će se ponovo desiti incident.

Istakao je da mora da se otkrije uzrok, pošto je ugroženo zdravlje radnika.

Dodao je da sada nisu lepili itison, kao što je to bio slučaj u sredu.

Radičević je rekao da su prisutni pripadnici Sektora za vanredne situacije i da nikome nije dozvoljeno da ulazi u fabriku.

08:41

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu rekli su da su prvi radnici počeli, zbog mučnine, počeli da se javljaju noćas oko 1.30.

Reč je o radnicima treće smene koja je počela da radi sinoć u 22 sata.

Hala je odmah evakuisana i obezbeđuju je pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

U Tužilaštvu kažu da se rade potrebna merenja i da će, kada bude bezbedno, početi novi uviđaj.

Predsednik Opštine Dalibor Radičević potvrdio je za RTS da je noćas oko dva sata pregledano oko pedeset radnika i da je njih petoro-šestoro zadržano u bolnici u Aleksincu na posmatranju.

Novo trovanje u fabrici "Magna" – 57 radnika se javilo Hitnoj pomoći, četvoro zadržano u bolnici

Prema njegovim rečima niko nije poslat u UKC Niš.

Posle završene istrage, radnici fabrike "Magna" sinoć su se vratili na posao i radili u trećoj smeni.

Kako je juče rečeno, radnici su vraćeni pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran.

Prvo trovanje lepkom u fabrici zabeleženo je u sredu. Pregledana su 104 radnika, a 51 je upućen na bolničko posmatranje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.