Ministarstvo kulture finansijski podržalo Festival PIP

Izvor: Aleksinac.net, 10.Okt.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture finansijski podržalo Festival PIP

Odlična organizacija i jasno definisan umetnički koncept prethodnih pet festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu doprineli su da, za svega pet godina, Festival PIP dobije prestižno mesto u svetu srpskog pozorišnog života.

Uprave pozorišta, reditelji, dramski pisci i svi ostali pozorišni stvaraoci prepoznali su značaj ovog festivala i njegovu misiju, pa svake godine raste broj prijavljenih predstava za učešće na festivalu.

Značaj i kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << PIP-a prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i odlučilo da PIP 2017. finansijski podrži u iznosu od pola miliona dinara.

U obrazloženju odluke o dodeli sredstava stoji da ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević, smatra da je Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu od posebnog značaja i od opšteg interesa u kulturi, te da je sadržajno inovativan i da ima visok stepen uticaja na kulturni život zajednice u kojoj se organizuje.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.