Lokacijske studije o potencijalnim lokacijama za izgradnju stanova u Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 23.Sep.2020, 18:48

Lokacijske studije o potencijalnim lokacijama za izgradnju stanova u Aleksincu

Studija urađena za potrebe investicionog ulaganja u stambenu izgradnju za potrebe 11 opština. Projekat baziran na zvaničnim podacima iz 2019.godine. Studija nema projektno komercijalni karakter.

Analizom ponude i potražnje Aleksinac predstavlja opštinu kojoj nedostaje 120 stambenih jedinica, prosečne kvadrature 55 kvadrata. Platežna moć stanovništva je u rasponu od 25.000 eura do 35.000 eura. Osnov plaćanja je 95% vezan za stambene kredite.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << />Grafik stambenih celina koje je moguće prodati:

Procenjena vrednost tržišne cene kvadrata u novogradnji se kreće od 500 do 600 eura, po modelu: konačna cena, opremljen stan, stambeno uknjižen, raspoloživ za kreditiranje.

Tržište ne pokazuje veliko interesovanje za kupovinu stanova u sivoj zoni. Tržište ne pokazuje interesovanje za kupovinu stanova u okviru porodičnih kuća. Tržište Aleksinca pokazuje interesovanje za kupovinu stambenih celina u gotovom novcu, ukoliko postoji mogućnost ostvarenja popusta. Svi modeli akcijske prodaje su upotrebljivi.

Aleksinac ima kompletnu infrastrukturu za izgradnju stanova, kadrovski je pokriven i brojem arhitekata, inženjera i izvođača radova. Pravni okvir uspostavljanja prodajnog servisa je u potpunosti obezbeđen.

Aleksinac ima sve urbanističke dokumente za nesmetanu stambenu izgradnju. Aleksinac pokazuje potrebu za izgradnjom luskuznog naselja zatvorenog tipa po modelu: pojedinačne stambene jedinice, intimnog tipa sa pripadajućim parkingom i elementima zelenih površina.

Dejan Vujanović - autor studije
Pogledaj vesti o: Aleksinac,   Stambeni krediti

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.