Konstantin pobedio Napredak u derbiju juga, Piroćanci ubedljivi

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2018, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin pobedio Napredak u derbiju juga, Piroćanci ubedljivi

U drugom poluvremenu derbija juga, odigranog u Nišu, domaći Konstantin slomio je otpor aleksinačkog Napretka i slavio sa 78:64. Ostala dva predstavnika juga Srbije u drugom kolu Druge košarkaške lige imala su polovičan učinak - Pirot je kod kuće pobedio Planu sa 89:66, a leskovačko Zdravlje izgubilo u Vrbasu od istoimenog tima sa 94:80.

Poveo je Napredak u Nišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pa stao, domaći su to iskoristili i od -4 stigli do +5. U 9. minutu, sa 21:18, još jednom su poveli Aleksinčani, ali to je bio poslednji put tokom ovog meča. Malo po malo odmicale su Nišlije, velika borba vodila se do kraja prvog poluvremena, a na pauzu su domaći otišli sa vođstvom od 41:39.

U poslednjoj deonici domaći sastav iskazao je sav svoj potencijal, pošto Aleksinčani tokom prva 4 minuta nisu ubacili nijedan poen, za razliku od Nišlija, koji su vezali čak 14, od čega tri trojke. Do tada, Konstantin je imao prednost od 20 poena (74:54), pa je meč mirno priveo kraju.

Neizvesno je bilo samo u prvoj četvrtini meča u Pirotu, kada je jedino i vodio gost iz Velike Plane. Međutim, u drugoj deonici domaći su slomili otpor rivala, napravivši seriju od 13:3. U nastavku se igralo uglavnom koš za koš, a krajem trećeg i početkom poslednjeg kvartala Prioćanci su stvorili veliku razliku i tu Plana više ništa nije mogla.

Zdravlje nije vodilo nijednom tokom čitavog meča u Vrbasu, a njihovim rivalima bilo je potrebno 15 minuta da stignu do dvocifrene razlike, koju su uglavnom čuvali i postepeno uvećavali, pa otud i krajnjih 94:80.

Sva četiri predstavnika juga sada se nalaze u grupi od 9 ekipa koje su u uvodna dva kola zabeležile po jednu pobedu i poraz. Zbog koš-razlike, Konstantin je najbolje plasiran i nalazi se na 4. poziciji, Pirot na 5, Napredak na 6, dok Zdravlje zauzima 8. mesto.

U sledećem kolu, koje se igra narednog vikenda, Aleksinčani će dočekati Proleter iz Zrenjanina, a Leskovčani kragujevački Radnički. Gostovaće Konstantin beogradskom timu Žarkovo, a Pirot Rtnju u Boljevcu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.