Komedija “Prah” u Aleksincu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komedija “Prah” u Aleksincu

Glumci Nataša Ninković i Zoran Cvijanović odigraće večeras od 20 sati u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture predstavu “Prah”, po tekstu mađarskog pisca Đerđa Špira.

Ovu komediju u režiji Radoslava Milenkovića izvode Narodno pozorište u Beogradu i Šabačko pozorište, a ona preispituje "da li je sreća sigurnost, novac, blagostanje, da li njoj možemo samo da težimo i otkud ljudska vera u lutrijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << srećku".

Pitanje je, zapravo, ima li kraja društvenoj tranziciji ili će se ljudi deliti na one koji se klade na sreću i one koji su "srećni" profiteri. Postaje li nam smešno svako moralisanje na temu novca? Ko još veruje da siromašni mogu biti srećni - navodi se u opisu predstave.

Pisac Đerđ Špiro je jedan od najpoznatijih savremenih mađarskih pisac romana, pripovetki, drama, pesama, eseja. Njegove drame su osvojile brojne nagrade, a kako navode organizatori ove predstave, svojim avangardnim stilom, likovima sa margine, bogatim i sočnim jezikom, Špiro ume da šokira tradicionalnu mađarsku kritiku.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 400 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.