Jaka oluja pogodila Niš, Aleksinac bio bez struje

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jul.2023, 23:04

Jaka oluja pogodila Niš, Aleksinac bio bez struje

Nakon oluja na severu zemlje, jak vetar, grmljavina i pljusak došli su i do najvećeg grada na jugu zemlje. Kako javljaju čitaoci, saobraćaj u Nišu je otežan, ima prepreka na putu i već sada postoji materijalna šteta, dok u Aleksincu sat i po vremena nije bilo struje.

Oko 22 sata u Nišu je počelo nevreme koje je krenulo iz Novog Sada preko Beograda pa dalje ka jugu zemlje.

Kako se može videti na terenu, mnoga stabla su oborena, grane lete duž ulica i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prolaz pešaka je gotovo nemoguć, dok su pojedine niške ulice bez javne rasvete. Već postoji materijalna šteta; foto: JV

Sve što je bilo ispred prodavnice, vetar je razduvao, pomera i frižidere, čujem i da su neki automobili oštećeni - javlja jedna prodavačica.

Oni koje je nevreme zadesilo u kolima kažu da je vožnja onemogućena zbog predmeta koji lete u vazduhu, ali i zbog siline vetra koji pomera automobile.

Duž niških ulica mogu se videti i limovi koji su pootpadali sa zgrada, kao i drugi delovi domaćinstava.

Nevreme u Aleksincu stiglo je nešto pre 22 sata.

Struja je nestala oko 21:30 kad je počela jaka oluja, došla je na minut posle 20 minuta i odmah opet nestala i nema i dalje, mnogo grmi, seva, pada kiša i duva baš jak vetar. Struje i dalje nema i kad smo zvali kažu da je isključena zbog nevremena - javjaju iz Aleksinca.

Struja je Aleksincu stigla nakon sat i po od nestajanja, a slična situacija je i u Svrljigu.

Pojedini delovi Svrljiga su bez struje, većina ulica i bez javne rasvete. Jak vetar oborio drvo u Ulici Vasilija Anđelkovića, policija reguliše saobraćaj - kažu iz Svrljiga.

Čitaoci iz Leskovca javljaju da je i tamo veliko nevreme.

*Tekst je dopunjen novim informacijama iz drugih gradova.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.