Drveće posečeno u Aleksincu koristiće komunalno preduzeće, a stabla iz Grdelice socijalno ugroženi

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drveće posečeno u Aleksincu koristiće komunalno preduzeće, a stabla iz Grdelice socijalno ugroženi

Nakon što su aleksinačko šetalište i ulaz u Grdelicu ostali bez desetina stabala koja su nedavno posečena, ostalo je pitanje šta će biti sa tim drvećem. I dok u Koridorima Srbije kažu da će drvored iz Grdelice koristiti socijalno ugroženi građani, stablima iz Aleksinca grejaće se preduzeće JKP Komunalne usluge koje ga je i poseklo.

Aleksinačko šetalište je i pored negodovanja građana pre par meseci ostalo bez 45 stabala lipe i kestena. Poseklo ga >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je aleksinačko preduzeće koje taj posao i nije dobilo na tenderu - JKP Komunalne usluge, a kako je utvrdio RERI to su učinili bez ijednog odobrenja nadležnih i po scenariju beogradske gondole. Stabla su u preduzeću koje će ga koristiti na zimu; foto: I. D.

Drvećem koje su posekli, kako kaže direktor Komunalne usluge Budimir Marković, preduzeće će se i grejati tokom zime.

Mi ćemo da ga koristimo, takav je i bio dogovor - da ga posečemo i koristimo za ogrev - kaže Marković.

Sumnje građana da su stabla zapravo radnici odneli svojim kućama da bi imali ogrev za zimu, Marković negira i tvrdi da će ga koristiti ovo aleksinačko preduzeće. Stabla iz Grdelice za socijalno ugrožene; foto: čitalac

I drvored platana koji je dugo bio zaštitni znak ovog kraja, a skoro je nestao iz ulaza u Grdelicu, poslužiće za ogrev.

I pored toga što su građani negodovali i govorili da su im 50 godina stara stabla pravila hlad koji ništa ne može da zameni, ona su posečena, a iz Koridora Srbije stigao je i odgovor ko će ih koristiti.

Posečena stabla se, u dogovoru sa MZ Oraovica, privremeno deponuju na stovarište JKP Komunalac u Grdelici, a kasnije će u koordinaciji sa MZ Oraovica, biti dodeljena socijalno ugroženim građanima - navode u Koridorima.

Podsetimo, nakon što su iz Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu ukazali da su stabla u Aleksincu isečena bez odobrenja, nedavno su podneli i krivične prijave protiv odgovornih, a zatražili su od Ministarstva zaštite životne sredine i vanrednu inspekciju Opštine Aleksinac, jer tvrde da je prekršila zakon.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Gde su završila posečena stabla iz glavne ulice?

Izvor: Aleksinac.net, 11.Jul.2019

Nakon što su aleksinačko šetalište ostalo bez desetina stabala koja su nedavno posečena, postavlja se pitanje šta će biti sa tim drvećem. Odgovor je da će se stablima iz Aleksinca grejati preduzeće JKP Komunalne usluge koje ga je i poseklo...Aleksinačko šetalište je i pored negodovanja građana...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.