Definitivna odluka: U Aleksinac stiže 450 migranata

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Mar.2017, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Definitivna odluka: U Aleksinac stiže 450 migranata

Mirjana Milenkovski iz UNHCR-a je dostavila zvaničnu potvrdu da će 15. aprila početi sa radom prihvatni centar za migrante u Aleksincu, pišu Aleksinačke vesti.

Kapacitet prihvatnog centra će biti 450 migranata, a otvaranje se očekuje 15. aprila


"Kapacitet prihvatnog centra će biti 450 migranata. Otvaranje centra se očekuje 15. aprila." ističe sagovornica Aleksinačkih vesti..

Za >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << sada nema detalja koliko će lica raditi u ovom prihvatnom centru i koja je struktura potrebna, ali se zna da su potrebni volonteri.

"Zainteresovana lica koja žele da volontiraju u prihvatnom centru mogu se javiti Komesarijatu za izbeglice Republike Srbije, koji će biti nadležan za rad prihvatnog centra u Aleksincu", dodaje Milenkovski.

Kako je dolazak migranata i bezbednosna pretnja, za očekivati je i dolazak jednog voda Žandarmerije u Aleksinac. Za sada ovakve informacije nisu dostupne

.Ministar Vulin je prilikom nedavnog boravka u Aleksincu rekao da će se sve raditi uz saglasnost i dogovor sa lokalnom samoupravom.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.