Aleksinac: Pola veka mature

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2015, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinac: Pola veka mature

Generacija srednjoškolaca koja je 1965. godine položila maturu u gimnaziji u Aleksincu, obeležila je pola veka od tog jubileja.

Reč je o jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji.

Ukazom Knjaza Mihajla gimnazija u Aleksincu osnovana je pre tačno 150 godina. Jedna je od 8 najstarijih u Srbiji. Iako je menjala lokacije, ostala je jedna od najvažnijih na jugu Srbije.

Generacija koja je pre tačno 50 godina ovde maturirala obeležila je taj jubilej. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Među njima profesori, doktori, generali, astrofizičari.

Od 97 učenika iz ove generacije, samo sedmoro nije završilo fakultet. Tanja Milenković je jedna od četvoro učenika iz ove generacije koji su nastavili da rade u gimnaziji kao profesori.

Uz Kruševac i Užice, Aleksinac je treći grad koji je pre vek i po dobio gimnaziju.

Ova generacija dobila je od gimnazije zlatne đačke knjižice na poklon, a učenici škole potrudili su se da ih muzikom podsete na mladalačke dane
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.