Učesnici najduže rečne regate stižu na Adu Huju

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici najduže rečne regate stižu na Adu Huju

Najveća i najduža rečna turistička regata na svetu "TID na poplavnom talasu" stigla je danas na kej Ade Huje. Više od 150 kajakaša iz svih krajeva sveta za 73 dana preveslaće oko 2.500 kilometara Dunava. Nakon dvodnevnog odmora u Beogradu, put nastavljaju ka Crnom Moru.

Kajakaši su krenuli 23. juna iz nemačkog grada Ingolštat, a cilj im je u rumunskom mestu Sveti Đorđe.

Učesnici regate su iz svih krajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sveta, Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Kine, Australije i, naravno, Srbije.

Najmlađi učesnik ovogodišnje regate je petogodišnja devojčica iz Nemačke, a najstariji Milan Sekulić (78) iz Novog Sada.

Regata prolazi pored 10, a zaustavlja se u 8 zemalja, a učesnici nisu obavezni da preveslaju svih 2.500 kilometara već mogu da se isključe ili priključe regati gde žele.

- Kajakaši dnevno pređu oko 40 kilometara, osim dobre volje, nije im potrebna posebna fizička spremnost. Potrebna im je uvežbanost i želja da se izdrži do kraja puta - kaže Dejan Jovanović, predsednik odbora za turizam Kajakaškog saveza Srbije.

TID je najstarijoj regati na svetu, prva je bila 1956. godine, a nekadašnja Jugoslavija je, pored Čehoslovačke i Mađarske, jedan od prvih organizatora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Veslači sa tri kontinenta na Adi Huji

Izvor: Politika, 31.Jul.2013

Oko 150 zaljubljenika u reku iz podunavskih zemalja kojima su se priključili Francuzi, Švajcarci, Holanđani, Australijanci i jedan Kinez stiglo na palilulsku obalu ..Veslačka „armada” majstora plovidbe sa tri kontinenta posle dugog putešestvija iskrcala se juče na tlo Ade Huje. Učesnici najstarije,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.