TELO TONE U SAN I ON NE OSEĆA NIŠTA Renato Grbić izneo potresne detalje - ovako su izgledali poslednji trenuci Mateja Periša

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 21:10

"TELO TONE U SAN I ON NE OSEĆA NIŠTA" Renato Grbić izneo potresne detalje - ovako su izgledali poslednji trenuci Mateja Periša

Nakon 139 dana od nestanka i neprestane potrage, beživotno telo Mateja Periša iz Splita pronađeno je jutros u Dunavu kod Ada Huje. Iako još nije zvanično stigao rezultat DNK analize, sve ukazuje da je reč o Mateju koji je nestao 31. decembra u novogodišnjoj noći.

Grbić je istakao da je i ranije sa ocem razgovarao da u trenutku kada je Periš ušao u vodu temperatura je bila niska.

- Ja sam rekao sigurno da će tek za par meseci isplivati telo. Ako je on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potonuo on ide po dnu, dole su konstrukcije starog mosta i da se verovatno tu telo i zadržalo, oko Pančevačkog mosta. U poslednjih 20 dana od kada je porasla temperatura vode to je prouzorkovalo da telo počne da truli i da se naduva kao balon. Tako je i isplivao na površinu i vetar je doprineo da ga pripije uz obalu. I njegovom ocu sam rekao da će pravu informaciju dobiti kada neko bude video telo da li je to on sa snimka ili nije. Mnogo mi je žao svega ovoga, cela Srbija se nadala. Šaljem iskreno saučešće u ime svoje porodice i sebe za gubitak tog mladog života - rekao je Grbić.

Renato je istakao da je iz medija saznao da je pronađeno telo Mateja Periša.

- Ja sam alas i mali ugostitelj i ne volim da se odazivam na ovakve pozive, ali od prvog dana pratim ovaj slučaj. Do trenutka dok nije upao u tu zimsku anesteziju, telo tone u san i on ne oseća ništa, nikakvu bol. Potonete, zaspite i tada je nestao taj signal. Bazne stanice su ga identifikovale oko Ratnog ostrva, a pojavio se dok je bio živ, dok je još plivao i dok ga nije voda uvela u zimski san - kaže Grbić.

Renato Grbić istakao je da se mesto na kome je isplivalo telo Mateja Periša ukleto mesto.

- Dva ubistva su bila u tom restoranu, nekoliko njih se udavilo na tom mestu. Taj deo Ade Huje ima simbol uklete tačke gde su mnogi mladi izgubili svoj život - istakao je Renato Grbić, alas u Usjianju na Kurir televiziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.