MUP: Nađeno telo u Dunavu, Očevidac: U poodmakloj je fazi raspadanja VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 10:50

MUP: Nađeno telo u Dunavu, Očevidac: U poodmakloj je fazi raspadanja VIDEO/FOTO

Beograd -- Telo nepoznate muške osobe uočeno je jutros oko 9.20 u Dunavu kod Ade Huje, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.

Kako su naveli u MUP-u, u pitanju je telo nepoznate muške osobe, a uviđaj je u toku.

Naknadno će se utvrditi identitet osobe, a mediji prenose da je možda u pitanju Splićanin Matej Periš.

Kako saznaju mediji, garderoba načelno odgovara opisu garderobe koju je u noći nestanka nosio Splićanin.

Policija je izvukla telo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a na terenu su i forenzičari.

Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, poslednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu uoči novogodišnje noći. U potragu za njim su se odmah uključile sve raspoložive jedinice MUP-a.

Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27) poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Mediji su ranije naveli da se veruje da je telefon bio u Matejevom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno, gde je verovatno njegovo telo.

"Šetali smo palubom broda i telo je plutalo nizvodno Dunavom ka pontonima. Prvo smo pozvali rečnu policiju, pa onda beogradsku policiju", rekao je kapetan broda Miloš Zelenović koji je učio telo i dodao da je u pitanju osoba koja je na sebi imala farmerke i jednu belu patiku.

Telo je, kaže, izgledalo tako kao da je dugo u vodi.

Prema njegovim rečima, telo je došlo iz pravca Save, a danas je bio jak vetar što je možda razlog da se negde otkačilo. Kako prenose beogradski mediji, pronađeni muškarac nosi majicu sa istim natpisom koju je nosio Matej Periš u noći kada je nestao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pronađeno telo mlađeg muškarca u Dunavu kod Ade Huje, moguće da je Matej Periš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022

Telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno je jutros u Dunavu kod Ade Huje, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu...Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksilološke i DNK analize, kojima će se utvrditi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.