Škola u okviru Tempus projekta NeReLa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u okviru Tempus projekta "NeReLa"

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u četvrtak 15. januara, u okviru Tempus projekta "NeReLa", održaće se zimska škola za nastavnike srednjih škola, koja će ih obučiti kako da u svom radu koriste eksperimente koji se izvode na daljinu.

Školu će otvoriti prof. Radojka Krneta sa Fakulteta tehničkih nauka iz Čačka, Univerzitet u Kragujevcu, a potom sledi predstavljanje udaljenih eksperimenata partnera iz Beograda, Niša, Porta, Kipra i Maribora.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se preko 20 učesnika iz srednjih stručnik škola širom Vojvodine - Kanjiže, Bečeja, Subotice, Ade, Novog Sada, Kule, Vršca.

Tokom obuke nastanici će imati priliku da se upoznaju sa eksperimentima koji su razvijeni na FTN i kod evropskih partnera na projektu, a dobiće i potrebna znanja vezana za korišćenje softvera koji omogućava snimanje eksperimenata i čuvanje rezultata.

Više o Tempus projektu "NeReLa - Network of Remote Labs" možete pročitati ovde.
Pogledaj vesti o: Ada,   Kragujevac,   Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.