Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona na Adi kasni, kupanje na sopstvenu odgovornost

Sezona kupanja na Adi Ciganliji ovog leta počinje dve nedelje kasnije nego što je to uobičajeno, zbog sportskih takmičenja na Savskom jezeru. Ipak građani su već počeli da dolaze na "beogradsko more", a u jednom delu jezera pojavila se uginula riba. U JP Ada Ciganlija kažu da razloga za brigu nema, i da je kvalitet vode na viskom nivou.

Izvor: N1

Ko ne ode na more, a leto provodi u Beogradu, verovatno će se rashladiti na Adi. Iako sezona još nije zvanično >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << počela mesta na plaži se polako popunjavaju.

"Ako idem na more onda sam ovde do mora, a ove godine neću ići na more tako da sam celo leto na Adi", rekla je jedna Beograđanka.

Jedna penzioner kaže da na Adu dolazi na sunčanje. "Imam išijas, reumu. Tu ja ovo moje prostrem i tu ležim i tu se sunčam", objašnjava stariji Beograđanin.

Otvaranje sezone je nešto kasnije nego inače, jer je jezero rezervisano za sportiste. Svetski kup u kajaku je završen pre nedelju dana, a od 19. do 25. juna na Adi se održava Evropsko prvenstvo u kajaku za juniore i seniore do 23 godine. Kada ono bude gotovo, kažu nadležni, Savsko jezero biće u potpunosti spremno za početak nove sezone.

Otvaranje će ozvaničiti podizanje plave zastavice, koja je šestu godinu zaredom garancija kvaliteta vode i čistoće plaže na Adi.

"Gradski zavod za javno zdravlje kontroliše kvaliet vode u Savskom jezeru dva puta nedeljno na četiri lokacije. Mi dobijamo redovno njihove izveštaje i voda je za sada na visokom nivou", kaže Maja Pavlović iz JP Ada Ciganlija.

Ipak i ove godine u jednom delu Savskog jezera pojavila se uginula riba. U JP Ada Ciganlija kažu da su u pitanju cverglani, koji se nekoliko puta tokom sezone previše namnože, što je i razlog uginuća.

"Ono što mi radimo je da redovno čistimo jezero. Te ribe su uklonjene iz jezera, tako da nemaju razloga sugrađani za brigu. Mogu da se kupaju sa početkom sezone 26. juna", objašnjava Pavlović.

Tada će na plažu i spasioci, dežurne ekipe hitne pomoći i komunalna policija. Do tada - tu je obezbeđenje koje opominje građanje da ulaženje u Savsko jezero još nije dozvoljeno. To je sve što mogu da urade, kažu u JP Ada Ciganlija, i upozoravaju da se nestrpljivi rashlađuju na sopstvenu odgovornost.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.