SAAF: “El klasiko” na Adi Ciganliji

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Apr.2012, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAAF: “El klasiko” na Adi Ciganliji

Veliki derbi, „el klasiko“ američkog fudbala ispisaće svoju novu stranicu svoje istorije u subotu (13 časova) na Adi Ciganliji, gde će se po 14. put sresti dva velika rivala, SBB Vukovi i Mocart Vajld borsi iz Kragujevca. Po prvi put će šira sportska javnost moći da vidi svetkovinu srpskih oklopnika, jer je obezbeđen televizijski prenos na Sportklub Prajmu, dok je snimak zakazan na Sportklubu od 22:15 časova.

Kada su počinjali bez opreme davne 2003. godine, ofanzivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << linijaši večitih rivala Petar Vitorović (Vukovi) i Dragoljub Živadinović (Divlji veprovi) nisu ni sumnjali da će prvi istorijskim meč američkog fudbala prerasti u veliko rivalstvo.
- Raduje me i što smo došli na male ekrane, što će Sportklub da nas prenosi, jer konačno dobijamo mesto i pažnju – rekao je gorostasni Vitorović (201 cm, 147 kg), koji je nastupao do sada na 10 derbija. – Duel sa Veprovima je postao posebna priča, to mi stariji najbolje znamo, jer smo iskusili šta derbi znači. Ne znam kako mlađi to doživljavaju, ali za mene je ovaj duel uvek bio praznik ovog sporta.
Sa druge strane, živa legenda Divljih veprova je Dragoljub Živadinović, koji je propustio zbog obaveza samo jedan meč u istoriji derbija. Na prethodnih 12 je igrao na nekoliko pozicija, od fulbeka, lajnbekera, da bi se u poslednjih nekoliko susreta ustalio u ofanzivnoj liniji.
- Očekujem neizvestan meč do samog kraja, kvalitetan, pun emocija, dobrih poteza, ali i meč koji će stvoriti nove heroje, baš kao i svaki put do sada. Verujem da će pobediti ekipa koja manje bude grešila, tako je bilo u većini derbija do sada, kada su nijanse odlučivale – smatra Živadinović.
SPORTKLUB SUPERLIGA
Subota
BEOGRAD: SBB Vukovi – Mocar Vajld bors (Ada Ciganlija, 13 časova, Sportklub Prajm).
Nedelja
NOVI SAD: Djuks – Čačak Ejndžel voriors (FK „Kabel“, 15).
KRALJEVO: Rojal krauns – Pančevo Panters (Atletski stadion, 15).
Pogledaj vesti o: Ada,   Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.