Vukovi i Veprovi u subotu na Adi

Izvor: B92, 06.Apr.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovi i Veprovi u subotu na Adi

Večiti derbi američkog fudbala u Srbiji između beogradskih Vukova i kragujevačkih Divljih veprova igra se u subotu od 13 časova na Adi.

Biće to treći veliki duel klubova iz dva grada u samo četiri dana, jer su u sredu u srcu Šumadije gostovali fudbaleri Crvene zvezde i košarkaši Partizana.

Duel između klubova čiji su puni nazivi ove sezone SBB Vukovi Beograd i Mozzart Wild Boars svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najatraktivniji duel drugog kola SAAF lige. To je četrnaesti meč dve najtrofejnije ekipe u Srbiji.

"Derbi je posebna priča, to mi stariji najbolje znamo, jer smo iskusili šta on znači. Definitivno se radi o utakmici koja je najbolje što Srbija u ovom trenutku, ali i godinama ranije, ima. Da se ne uvrede ostali, izuzetno poštujem sve ekipe i napore koje ulažu, ali ovo derbi se ističe i po tome što je ono što se tu prikazivalo konstatno bilo dobro Pogledajte samo prošlogodišnje finale, to je bio ozbiljan događaj”, kaže Petar Vitorović, koji već iza sebe ima 10 srpskih klasika.

Dragoljub "Majk” Živadinović još je iskusniji, jer će u subotu 13. put igrati protiv Vukova.

"Svaka utakmica za nas je utakmica sezone, pa i u ovu kao tim ulazimo maksimalno motivisani i sa verom u pobedu. Očekujem neizvestan meč do samog kraja, kvalitetan, pun emocija, dobrih poteza, ali i meč koji će stvoriti nove heroje, baš kao i svaki put do sada. Verujem da će pobediti ekipa koja manje bude grešila, tako je bilo u većini derbija do sada, kada su nijanse odlučivale”.

Kragujevčani sa sobom na Adu dovode tri autobusa sa navijačima, pa je izvesno da ljubitelje američkog fudbala u subotu od 13 časova očekuje pravi spektakl.

Posebno interesantan detalj je što će na obe strane biti američki kvoterbekovi, koji debituju u derbiju, Lens Krizin i Met Džekson.

Večiti rivali igrali su do sada 13 mečeva, prvi još 22. marta 2003. u Kragujevcu (15:14 za Veprove). Kragujevački tim slavio je 9, a Beograđani četiri puta, uz ukupnu razliku 303:292 za Veprove, što govori o tome koliko su mečevi izjednačeni. U Beogradu Veprovi su dobili tri od pet mečeva, razlika je 68:66 za Kragujevac.

U nedelju se igraju još dva meča drugog kola SAAF, Čačani gostuju u Novom Sadu, a Kraljevo dočekuje pančevačke Pantere.

Na programu su i četiri utakmice u okviru prve lige.

Sportklub Superliga, drugo kolo:

SBB Vukovi - Mozzart Wild Boars (stadion na Adi Ciganliji, subota u 13 časova)

Novi Sad Dukes - Čačak Angel Warriors (stadion FK "Kabel", nedelja u 15 časova)

Kraljevo Royal Crowns - Pančevo Panthers (Atletski stadion, nedelja u 15 časova)

Utakmica između Klek Knightsa i Beograd Blue Dragonsa odložena je zbog učešća Knightsa u Interligi.

Prva liga – Grupa Jug, treće kolo:

Zemun Gorštaci – Mladenovac Forestlanders (stadion „Milutinac", subota u 15.30).

Niš Imperatori – KAF Požarevac (stadion „Konstantin", nedelja u 15.30).

Slobodni Inđija Indiansi.

Prva liga – Grupa Sever, treće kolo:

Kikinda Mammoths – Sombor Celtis (stadion „ŽAK", nedelja u 15 časova),

Novi Kneževac Grofovi – Sirmium Legionaries (stadion „Obilić", nedelja u 15 časova).

Slobodni Vrbas Hunters.
Pogledaj vesti o: Ada,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SK SL: Derbi na Adi Ciganliji

Izvor: Sportal.rs, 06.Apr.2012

U subotu sa početkom u 13 sati na Adi Ciganliji biće odigran veliki derbi američkog fudbala, meč između SBB Vukova i Mozzart Wild Boarsa. Na dve strane terena u ofanzivnim linijama biće dve žive legende derbija - Petar Vitorović u timu Vukova i Dragoljub Živadinović koji igra za Divlje veprove.

Nastavak na Sportal.rs...

SAAF: “El klasiko” na Adi Ciganliji

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Apr.2012, 00:27

Veliki derbi, „el klasiko“ američkog fudbala ispisaće svoju novu stranicu svoje istorije u subotu (13 časova) na Adi Ciganliji, gde će se po 14. put sresti dva velika rivala, SBB Vukovi i Mocart Vajld borsi iz Kragujevca. Po prvi put će šira sportska javnost moći da vidi svetkovinu srpskih...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.