Izvor: HotSport.rs, 18.Mar.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PINK RUN: Cilj je podizanje svesti nacije o značaju prevencije raka dojke

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, biće orzganizovana treća po redu Roze trku u cilju podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Pink run je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška obolelim ženama, od koje, samo u Srbiji godišnje umire 1600 žena.
Roze Trka – Bella će se održati u nedelju 27. marta 2016. godine na Adi Ciganliji sa početkom u 12:00h.
Start i cilj trke je kod restorana >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Jezero gde će se vršiti prijavljivanje učesnika od 10:30 do 11:50h. Na trci ili šetnji, koja će se odvijati na kružnoj stazi oko savskog jezera, imaju pravo učešća svi oni koji na taj način žele da pruže podršku i pomoć našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama obolelim od karcinoma dojke.
Trka je humanitarnog karaktera i prikupljena novčana sredstva će biti usmerena za finansiranje programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke „Budimo zajedno“.
U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizujemo i akciju dobrovoljnog davanja krvi. Vozilo instituta će biti potavljeno od 10:00 do 14:00h. pored restorana Jezero.
Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i vredne poklone.
Pokrovitelji trke Kancelarija za rani skrining dojke i JP Ada Ciganlija.
Organizator Fondacija Natalis.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Koliko je važan samopregled dojki? [VIDEO]

Izvor: eKlinika.rs, 19.Mar.2016, 10:52

Prema istraživanju Poliklinike „Konzilijum“ svaka treća Novosađanka ne zna kako se radi samopregled dojki, a čak 30 odsto od 400 žena starijih od 30 godina nikada nije bilo kod lekara na pregledu dojki. Ovo istraživanje sprovedeno je povodom Svetskog dana borbe protiv raka dojke.. Foto: thechive.com.. Svega...

Nastavak na eKlinika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.