Održana konferencija za medije u susret Ženskoj trci na Adi Ciganliji: Ja to mogu, može svaka od nas

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 17:04

Održana konferencija za medije u susret Ženskoj trci na Adi Ciganliji: "Ja to mogu, može svaka od nas"

Datum je 1. oktobar.

Tradicionalna Ženska trka pod sloganom "Ja to mogu" održaće se u nedelju, 1. oktobra na Adi Ciganliji, saopštio je Beogradski maraton.

Očekuje se da će preko 2.000 učesnica zajedno trčati ili šetati krug oko jezera, dužine 7,7 kilometara, a sve očekuje bogat zabavni program - zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i brojne druge aktivacije.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izjavio je da je taj sportski događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << namenjen svim ženama i ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje žena kao primarne prevencije.

Atletičarka Nora Trklja rekla je da želi da pruži podršku svim ženama da se bave fizičkom aktivnošću, jer je to jedini recept za zdrav i srećan život.

- Ja sam u drugom stanju i neću se takmičiti na Ženskoj trci, ali ću doći da prošetam krug oko Ade sa svima vama, jer želim da vam poručim da ako ja to mogu, može svaka od vas - poručila je Trklja.

Zbog sve većeg interesovanja među ženama za aktivan i zdrav život, kao i povećanog broja učesnica trke, startno-ciljna zona pomerena je u Makiški park, sa desne strane glavnog parkinga na makiškoj strani Ade Ciganlije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.