OVO JE TRENUTAK KADA SE MATEJ UTOPIO: Jedna stvar je bila presudna, MISTERIJA trajala 139 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 12:57

OVO JE TRENUTAK KADA SE MATEJ UTOPIO: Jedna stvar je bila presudna, MISTERIJA trajala 139 dana

Matej Periš (28) je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.

Kako pokazuju prva saznanja nakon obdukcije, posle 139 dana od nestanka i neprestane potrage, telo koje je juče izvučeno kod Ade Huje pripada Mateju Perišu. A prema prvim saznanjima uzrok smrti je utapanje.

Podsetimo, Telo koje je plutalo po vodi primetili su juče mornari koji su pozvali policiju.

Njegov otac Nenad Periš potvrdio je da ga je obavestila policija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o pronalasku tela, a u Beorgad će doći nakon papiroloških formalnosti koje treba da uradi u Hrvatskoj.

U kakvom stanju je pronađeno telo? Kako je temperatura vode prethondnih meseci uticala na kretanje tela? O ovim pitanjima govorili su u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji Ratomir Antonović i Renato Grbić.

- Kapetan Milovan Zelenović je rekao da je zatekao telo, blatnjavo i puno algi koje je plutalo licem na dole. Jedan od prolaznika našao je na internetu šta je Matej Periš imao na sebi u trenutku nestajanja i na osnovu toga su odmah i posumnjali da je u pitanju Periš - kaže Travica.

Grbić je istakao da je i ranije sa ocem razgovarao da u trenutku kada je Periš ušao u vodu temperatura je bila niska.

- Ja sam rekao sigurno da će tek za par meseci isplivati telo. Ako je on potonuo on ide po dnu, dole su konstrukcije starog mosta i da se verovatno tu telo i zadržalo, oko Pančevačkog mosta. U poslednjih 20 dana od kada je porasla temperatura vode to je prouzorkovalo da telo počne da truli i da se naduva kao balon. Tako je i isplivao na površinu i vetar je doprineo da ga pripije uz obalu. I njegovom ocu sam rekao da će pravu informaciju dobiti kada neko bude video telo da li je to on sa snimka ili nije. Mnogo mi je žao svega ovoga, cela Srbija se nadala. Šaljem iskreno saučešće u ime svoje porodice i sebe za gubitak tog mladog života - rekao je Renato Grbić.

Renato je istakao da je iz medija saznao da je pronađeno telo Mateja Periša.

- Ja sam alas i mali ugostitelj i ne volim da se odazivam na ovakve pozive, ali od prvog dana pratim ovaj slučaj. Do trenutka dok nije upao u tu zimsku anesteziju, telo tone u san i on ne oseća ništa, nikakvu bol. Potonete, zaspite i tada je nestao taj signal. Bazne stanice su ga identifikovale oko Ratnog ostrva, a pojavio se dok je bio živ, dok je još plivao i dok ga nije voda uvela u zimski san - kaže Grbić.

Antonović je istakao da je on u poprilično lošem stanju.

- Moramo videti da li i dalje postoji digestivni trakt iz koga se mogu uzeti analize ili iz krvi. Medicinski stručnjaci mogu da izvuku te značajne tragove da bi se utvrdio i eventualni uzrok njegovog ulaska u vodu. Ne postoje tragovi nasilja na njegovom telu, može se sa sigurnošću reći da on nije bačen u vodu - kaže Antonović.

Ratomir Antonović naveo je da Periš imao specijalni telefon koji koriste gorske službe spasavanja.

- Bilo je mnogo kontroverzi. Plasirane su razne informacije, ta misterija telefona otklonjena je ovim saznanjem da je on imao posebnu vrstu telefona. To su ljudi koji rade u vanrednim okolnostima, pa je verovatno i njihov signal jači - kaže Ratomir Antonović.

Matejev otac, Nenad Periš, kasno sinoć došao je u Beograd. On se zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi:

- Kao što sam rekao, moram da budem spreman na sve ovo. Možda je nekome čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a verujte da je strašno teško, nade se mora imati. Moja vera me uči da nada uvek postoji. Iako se rastanak desio, nada da ćemo se ponovo sresti nikada neće prestati da postoji - rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se "dođe do istine".
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MATEJEVO TELO PRONAĐENO, ALI NIJE SVE GOTOVO! Ovih šest pitanja i dalje ostaju MISTERIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 08:30

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine...Obdukcija i DNK analiza tela pronađenog u Dunavu kod Ada Huje u Beogradu definitivno je potvrdila da je reč o nestalom Splićaninu Mateju Perišu (27), a kao uzrok smrti navedeno je utapanje!..Podsetimo, u sredu oko 9.20 mornari...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.