Letnji red vožnje: Prestonicom saobraća 200 vozila manje, uvode se linije do Ade

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2020, 07:58

Letnji red vožnje: Prestonicom saobraća 200 vozila manje, uvode se linije do Ade

Od danas na svim gradskim i prigradskim linijama redukcije OD danas, na svim gradskim i prigradskim linijama, biće primenjen letnji red vožnje. To znači da će, kako nezvanično saznajemo, na gradskim ulicama biti oko 200 vozila manje.Otkad je, posle ukidanja zbog širenja korone, prevoz startovao 8. maja, dodavani su polasci na skoro svim linijama. Poslednji put povećan je broj vozila na 19 gradskih linija, a to je bilo 15. juna. Tada su pojačane linije: 23, 25, 27, 31, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 33, 37, 46, 48, 53, 55, 56, 58, 70, 74, 78, 79, 83, 88 i 101, a odluka je doneta na osnovu praćenja i snimanja popunjenosti vozila. Pre toga broj polazaka je povećavan dvanaest puta. Do danas, javni prevoz putnika obavljao se sa 1.243 vozila na gradskim linijama i 246 vozila na prigradskim i lokalnim linijama. Iz Sekretarijata za javni prevoz nismo dobili odgovor zašto se redukuju polasci kada se zaraza najviše širi. Od juče, sugrađani su u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Ovu meru putnici uglavnom poštuju, ali ima mnogo i suprotnih primera. Na stanicama i okretnicama, komunalna policija, saobraćajna sanitarna inspekcija, ali i unutrašnja kontrola GSP kontrolisali su da li se i kako vozači pridržavaju izrečenih mera. Kontrolišu da li nose maske, da li provetravaju vozila i da li su klima-uređaju uključeni prema uputstvima. Ipak, i tu ima propusta. Reporter "Novosti" prisustvovao je sceni na liniji 601. Kontrolor GSP zatekao je vozača bez maske. Pokazujući pokidanu masku rekao je da dobija samo jednu po smeni, i da ne može da stane kod neke apoteke da bi kupio drugu. Kazna mu je ipak "zapisana". UVODE LINIJE DO ADE CIGANLIJE PRIMENOM letnjeg reda vožnje, biće uspostavljene i sezonske linije koje će saobraćati vikendom: 400 (Voždovac - vrh Avale), ADA 1 (Trg republike - Ada Ciganlija - Vidikovac), ADA 2 (Zemun Kej oslobođenja - Ada Ciganlija), ADA 3 (Konjarnik - Ada Ciganlija), ADA 4 (Mirijevo - Ada Ciganlija) i ADA 5 (Bežanijska kosa - Ada Ciganlija). U slučaju loših vremenskih uslova, rad na linijama ADA biće privremeno obustavljen.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zbog letnjeg reda vožnje od danas je MANJE VOZILA gradskog prevoza na ulicama, evo na kojim linijama su NAJVEĆE GUŽVE

Izvor: Blic, 01.Jul.2020

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je rezultate snimanja popunjenosti vozila i poštovanja epidemioloških mera u današnjem, jutarnjem vršnom periodu. Popunjenost vozila u proseku je oko pedeset odsto. Od 6 do 7 časova popunjenost je bila između 30 i 40 procenata, od 7 do 8 časova između 60...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.