Letnji red vožnje: Prestonicom saobraća 200 vozila manje, uvode se linije do Ade

S. B. M.

01. 07. 2020. u 06:36

Od danas na svim gradskim i prigradskim linijama redukcije

Летњи ред вожње: Престоницом саобраћа 200 возила мање, уводе се линије до Аде

Ulazak u autobus samo sa maskom

OD danas, na svim gradskim i prigradskim linijama, biće primenjen letnji red vožnje. To znači da će, kako nezvanično saznajemo, na gradskim ulicama biti oko 200 vozila manje.

Otkad je, posle ukidanja zbog širenja korone, prevoz startovao 8. maja, dodavani su polasci na skoro svim linijama. Poslednji put povećan je broj vozila na 19 gradskih linija, a to je bilo 15. juna. Tada su pojačane linije: 23, 25, 27, 31, 33, 37, 46, 48, 53, 55, 56, 58, 70, 74, 78, 79, 83, 88 i 101, a odluka je doneta na osnovu praćenja i snimanja popunjenosti vozila. Pre toga broj polazaka je povećavan dvanaest puta. Do danas, javni prevoz putnika obavljao se sa 1.243 vozila na gradskim linijama i 246 vozila na prigradskim i lokalnim linijama.

Iz Sekretarijata za javni prevoz nismo dobili odgovor zašto se redukuju polasci kada se zaraza najviše širi.

Od juče, sugrađani su u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Ovu meru putnici uglavnom poštuju, ali ima mnogo i suprotnih primera.

Na stanicama i okretnicama, komunalna policija, saobraćajna sanitarna inspekcija, ali i unutrašnja kontrola GSP kontrolisali su da li se i kako vozači pridržavaju izrečenih mera. Kontrolišu da li nose maske, da li provetravaju vozila i da li su klima-uređaju uključeni prema uputstvima. Ipak, i tu ima propusta.

Reporter "Novosti" prisustvovao je sceni na liniji 601. Kontrolor GSP zatekao je vozača bez maske. Pokazujući pokidanu masku rekao je da dobija samo jednu po smeni, i da ne može da stane kod neke apoteke da bi kupio drugu. Kazna mu je ipak "zapisana".


UVODE LINIJE DO ADE CIGANLIJE

PRIMENOM letnjeg reda vožnje, biće uspostavljene i sezonske linije koje će saobraćati vikendom: 400 (Voždovac - vrh Avale), ADA 1 (Trg republike - Ada Ciganlija - Vidikovac), ADA 2 (Zemun Kej oslobođenja - Ada Ciganlija), ADA 3 (Konjarnik - Ada Ciganlija), ADA 4 (Mirijevo - Ada Ciganlija) i ADA 5 (Bežanijska kosa - Ada Ciganlija). U slučaju loših vremenskih uslova, rad na linijama ADA biće privremeno obustavljen.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Marina

01.07.2020. 15:23

Bqavo! Komentar,tj.pitanje zasto se smanjuje br.vozika kada se virus ponovo siri gadja pravo u centar! I jos jedno pitanje visi u vazduhu godinama:Zasto placamo punu cenu pretplatne karte kada se smanjuje broj vozila,sto umanjuje troskove poslovanja!? Pokusajte da dobijete odgovore na ta pitanja.

Иронија шупље демагогије

01.07.2020. 15:50

Толико о "огромној бризи надлежни", за здравље својих грђана..........