Jovanoviću osam godina zatvora za saobraćajku na Adi Huji

Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanoviću osam godina zatvora za saobraćajku na Adi Huji

Viši sud u Beogradu osudio je na osam godina zatvora vozača BMW-a Dušana Jovanovića (19) zbog izazivanje saobraćajne nesreće na Adi Huji prošle godine u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja.

Istom presudom izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u od dve godine, dok mu je pritvor produžen do upućivanja na izdržavanje kazne.

Prema rečima sudije Slavice Nikolić, kazna nije mogla da bude niža jer bi to poslalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pogrešnu poruku drugim mladim ljudima, takođe akterima slicnih saobraćajnih nesreća.

"Izvršili ste niz prekršaja koji su doveli do užasnog ishoda. Vaša bahata vožnja dovela je do smrti tri osobe", rekla je sudija.

Jovanović je osuđen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, jer se kreatao velikom brzinom u akloholisanom stanju. Maksimalna kazna zakonom zaprećena za ovo krivično delo je 12 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu u svom saopštenju povodom presude, podseća da je od dana saobraćajne nezgode do podizanja optužnice prošlo svega 37 dana, Za to vreme je tužilac saslušao okrivljenog,svedoke,naložio saobraćajno tehničko I sudsko medicinsko vešštačenje i pribavio druge dokaze neophodne za optuženje. Prvostepena presuda je, zahvaljujuci dobro uradenoj istrazi I prikupljenim dokazima doneta za veoma kratko vreme, od pet meseci od potvrđivanja optužnice, navodi tužilaštvo.

Nesreća dogodila se 22. novembra prošle godine, kad je Jovanović automobilom pri brzini vecoj od 110 kilometara na sat uleteo u reku. Troje mladih nije uspelo da se izvuče iz kola Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji je bio u gepeku. Jovanović je uspeo da se spase, kao i Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (18), sin poznate voditeljke Olje Becković. 
Pogledaj vesti o: Ada,   BMW

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.