Jevrejski naseljenici napali američke zvaničnike

Izvor: Press, 02.Jan.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevrejski naseljenici napali američke zvaničnike

Jevrejski naseljenici su napali danas konzularne zvaničnike SAD tokom posete Zapadnoj obali u cilju da se istraže tvrdnje o šteti nanetoj palestinskim poljoprivrednicima, saopštila je izraelska polcija.
Policijski portparol Miki Rozenfeld rekao je da su naseljenici bacali kamenice na zvaničnike koji su došli u područje kraj jevrejskog naselja Adi Ad u dva konzularna vozila da istraže palestinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tvrdnje da su naseljenici dan ranije posekli desetine maslina.

On je rekao da je bezbednosno osoblje naredilo konzularnim zvaničnicima da se vrate nazad u vozila kada su naseljenici počeli da bacaju kamenice.

Vozila su se potom udaljila, dodao je Rozenfed, istakavši da je policija povela istragu nakon što je podneta zvanična tužba.

Drugi policijski portparol Luba Samri rekla je da američki bezbednjaci nisu koristili oružje dok je trajao napad na konzularce.

Američki konzulat u Jerusalimu nije odmah komentarisao ovaj incident, prenosi Asošijeted pres.

Naseljenici su se često protivili stranom mešanju u njihove poslove ali je ovo prvi fizički napad na konzularno osoblje.

SAD su najavažniji strani saveznik jevrejske države i daju joj pomoć od tri milijarde dolara godišnje, a uz to podržavaju njene stavove u međunarodnim forumima, uprkos stalnim kritikama.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.