Čadež: Nemačka vodeći investicioni i spoljnotrgovinski partner Srbije

Izvor: Beta, 14.Feb.2022, 18:57

Čadež: Nemačka vodeći investicioni i spoljnotrgovinski partner Srbije

Nemačka je, sa oko tri milijarde evra ulaganja u srpsku privredu u protekle dve decenije, vodeći investicioni i spoljnotrgovinski partner i najzaslužnija za modernizaciju srpske ekonomije, izjavio je danas u Berlinu predsednik Privredne komore Srbije (PКS) Marko Čadež."Кada pogledate tramvaje u Minhenu ili Bremenu koje je radio Simens znajte da su proizvedeni u Srbiji. Ima još dosta takvih primera uspešne saradnje Srbije i Nemačke koja je motor razvoja globalne privrede", istakao je Čadež u obraćanju na svečanosti povodom Dana državnosti u Ambasadi Srbije u Berlinu, objavila je PKS.Podsećajući da Sretenje simboliše i susretanje, razgovore, dijalog, Čadež koji boravi u radnoj poseti Nemačkoj, najavio je važne susrete u Berlinu i Minhenu gde će narednih dana imati sastanke sa zainteresovanim stranama u nemačkoj politici i industriji o jačanju biletaralne saradnje i prioritetima kada je reč o regionalnim integracijama na Zapadnom Balkanu.Za proizvode iz Srbije, po rečima predsednika PКS, Nemačka je prvo izvozno tržište, a ukupna investiciona, privredno-trgovinska i politička saradnja na visokom je nivou.Naglasio je i značaj velike nemačke podrške uvodjenju modela dualnog obrazovanja u Srbiji koje omogućava školovanje kadrova prema potrebama privrede."Dijaspora je vrlo važna spona za umrežavanje kompanija, ulaganja i unapredjenje poslovnih veza. Pokrenuli smo posebnu digitalnu platformu u okviru ...
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čadež: Nemačka vodeći investicioni i spoljnotrgovinski partner Srbije

Izvor: Danas, 14.Feb.2022

Nemačka je, sa oko tri milijarde evra ulaganja u srpsku privredu u protekle dve decenije, vodeći investicioni i spoljnotrgovinski partner i najzaslužnija za modernizaciju srpske ekonomije, izjavio je danas u Berlinu predsednik Privredne komore Srbije (PКS) Marko Čadež.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.