CRVENE MRLJE U DUNAVU Pecaroši opet prijavili zagađenje kod Ade Huje

Izvor: Blic, 16.Jun.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENE MRLJE U DUNAVU Pecaroši opet prijavili zagađenje kod Ade Huje

Crvene mrlje, neprijatan miris, lepljiva supstanca - isti je prizor sa leve obale Dunava od juče, kao i onaj od pre nepuna dva meseca koji su alasi prijavili nadležnima.

Ipak, ovaj put, kako tvrdi jedan od stalnih pecaroša, potencijalno zagađenje je uzelo maha.

- Daleko se više proširilo, mrlje se vide i po sredini Dunava. Mamci i najlon su neupotrebljivi kad se izvuku iz takve vode, ne mogu da se operu koliko su masni - tvrdi ovaj alas.

Identičan opis >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Ade Huje nadležnima dalo je i Udruženje ribolovaca Srbije, zabrinuto za floru i faunu rečnog korita. U svojoj prijavi ukazali su inspekciji da neretko viđaju cisterne koje silaze do reke da bi se, kako kažu, opralo vozilo od supstanci koje prevoze. Inspekcija za životnu sredinu istakla je, ipak, da je uzrok zagađenja izlivanje javne kanalizacije i Mirijevskog potoka. Jedino rešenje je izgradnja nove infrastrukture, što je planirano i da se uradi u narednom periodu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.