Beograđani prošetali mostom na Adi

Izvor: TvojPortal.com, 14.Avg.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani prošetali mostom na Adi

14.08.2011  Izvor: bizlife
Beograd - Više od 12 000 građana prošetalo je novim beogradskim mostom preko Save. Svi posetioci mogli su da ostave svoje predloge za ime mosta.

Beograđani prošetali mostom na Adi

Most Zorana Đinđića, patrijarha Pavla, Novaka Đokovića, Nikole Tesle, Draže Mihajlovića, Nenada Bogdanovića, predlozi su koje smo do sada čuli.
Ipak, prvi šetači bili su nešto kreativniji.
"Jabučilo, jer je u slovenskoj mitologiji krilati konj Jabučilo, a ovaj most koji nas sve nosi kao teret raširio je krila i spojio je dve obale", rekao je jedan posetilac.
Bilo je i predloga da se most zove "Moj most", jer je to most svih Beograđana.
Bez obzira na to koje ime će most poneti važnije je da ga Beograđani jednog dana tim imenom i zovu.
"Mislim da je uvek najvažnije da bude nešto što ljudima uđe u uvo i što se upotrebljava. Da ne damo neko ime koje si nikada neće koristiti", kaže Aleksandar Šapić, zamenik gradonačelinka Beograda.
Svoje želje, sa obrazloženjem, posetioci su ostavljali na anketnim punktovima, na obe strane mosta.
Međutim, ne znači da će pobediti predlog koji bude dobio najviše glasova. Rezultati ove ankete poslužiće skupštini grada da se upozna sa mišljenjem Beograđana i da dobije nove ideje.
Konačnu odluku donosi Skupština grada, nakon što je predlog Komisije za imenovanje ulica pozitivno ocenilo Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu. Beograđani kažu da bi bili ponosni da se novi simbol prestonice nazove baš po njihovom pregledu, ali su ipak srećniji što je grad dobio arhitektonsko remek-delo.
"Most je predivan, stvarno je predivan, ovo je čudo za Beograd!", reči su jedne posetiteljke, dok je druga rekla da se ovaj most može uporediti sa Kalatravinim u Valensiji, sa njegovom harfom, ali da je još grandiozniji i biće još lepši.
Beograđani će još i sutra moći izbliza da se upoznaju sa ponosom srpske građevine, a svoje automobile prvi put će ovom deonicom moći da provozaju od decembra. Do tada ćemo verovatno i znati kako ćemo ga zvati!
*izvor: www.b92.net

beogradmost na adiBeograđanišetnja
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.