Mitrović pobedio Hrvatsku na sudu

Izvor: TvojPortal.com, 14.Avg.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović pobedio Hrvatsku na sudu

14.08.2011  Izvor: bizlife
Beograd - S obzirom da je i sam spor pun zakonski neispravnih stvari, očekujemo da će odluka Upravnog suda biti u našu korist. To bi značilo da mogu preuzeti svoju jahtu, rekao je Mitrović juče za Press.

jahta željka mitrovića

On je naveo da je prezadovoljan tom odlukom suda i da je time pobedio hrvatsku državu.  "Kao što sam više puta rekao, sada mogu i da potvrdim svoje ubeđenje da su sud i pravosuđe iznad svake >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << političke igre i svoju nezavisnost iskazuju ne sagledavajući boju kože, veru ili naciju" - rekao je Mitrović.

Veoma zadovoljan

Mitrović je istakao da je veoma zadovoljan što su se potvrdili svi njegovi navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi „od strane bahatih, arogantnih carinskih organa Republike Hrvatske".
Podsetimo, jahta Željka Mitrovića zaplenjena je u septembru prošle godine. Jahta je zaustavljena radi rutinske kontrole, ali je zaključeno da su se desila dva prekršaja jer vlasnik nije bio na jahti, a vozio ju je čovek koji je već zaposlen u hrvatskoj kompaniji Željka Mitrovića.
Prema zakonu Hrvatske, skiper koji je zaposlen u hrvatskoj kompaniji ne može da radi kao član posade nekog stranca. Jahta je dugo bila usidrena jer Mitrović nije hteo da plati dva miliona evra za carinske dažbine, pa je nedavno stavljena na aukciju po početnoj ceni od 3,2 miliona evra.
Nakon što je objavljeno da će mu jahta biti prodata, Mitrović je krenuo u medijski rat i najavio da će zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima televizije Pink i blokadu hrvatske muzike u svih pet zemalja u kojima ima svoje televizije. Takođe, vlasnik Pinka je naveo i da će posvetiti „posebnu brigu kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske".
Nakon toga reagovalo je i hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova koje je protestovalo u našoj ambasadi u Zagrebu, izrazivši zabrinutost zbog ovakve odluke Željka Mitrovića. Naravno, odmah je stigao i oštar odgovor vlasnika Pinka, koji je konstatovao da su njihove izjave neprimerene diplomatskoj i korektnoj komunikaciji.

Štitiće srpske potrošače

Međutim, pre nekoliko dana Mitrović je odleteo u Dubrovnik kako bi Opštinskom sudu podneo tužbu protiv carine u Dubrovniku. Njegov advokat Neven Cirkveni rekao je da su tužbu podneli zbog nezakonitog postupanja carine, odnosno grubih proceduralnih propusta pri oduzimanju jahte „El Bosko V".
Mitrović je za Press dodao da će o zabrani reklama i hrvatske muzike na TV Pink ipak biti reči na UO televizije, koji će se održati u četvrtak. Što se tiče robe široke potrošnje i zaštite srpskih potrošača Mitrović je u izjavi Pressu najavio da to ostaje „obaveza i dužnost" njegove televizije, pogotovo zato što u novoj sezoni pripremaju rubrike koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života srpskih građana.
*izvor: www.pressonline.rs

hrvatskasudjahta željka mitrovića

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Beograđani prošetali mostom na Adi

Izvor: TvojPortal.com, 14.Avg.2011

14.08.2011  Izvor: bizlife. Beograd - Više od 12 000 građana prošetalo je novim beogradskim mostom preko Save. Svi posetioci mogli su da ostave svoje predloge za ime mosta.. . Beograđani prošetali mostom na Adi. . Most Zorana Đinđića, patrijarha Pavla, Novaka Đokovića, Nikole Tesle, Draže...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.