Antić i Trivan sa građanima o uređenju Ade Huje

Izvor: RTS, 08.Feb.2018, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić i Trivan sa građanima o uređenju Ade Huje

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Ivica Dačić SPS - JS Dragan Marković Palma", i Goran Trivan, potpredsednik Gradskog odbora SPS Beograda, razgovarali su danas, u okviru izborne kampanje, sa građanima o uređenju Ade Huje.
Ada Huja je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savršen primer neiskorišćenog potencijala Beograda i predstavlja jednu od ključnih tačaka programa razvoja Beograda liste SPS-JS. 

Sadašnja slika ovog dela grada zahteva ozbiljna ulaganja u uređenje rukavca Ade Huje kroz njegovo čišćenje, uklanjanje deponija i prestanak izlivanja otpadnih voda i uređenja obala. 
Ovo mesto može da bude jedno od najlepših delova grada i da u perspektivi postane sportsko-rekreativni centar sa turističkom ponudom.
"Rukavac Ade Huje u letnjim mesecima praktično ključa usred organskih i hemijskih reakcija, što proizvodi nesnosni miris koji se širi duž Karaburme i čitavim gradom. Preduslov da se ovaj problem reši je izgradnja kanalizacione mreže velikog kapaciteta. U međuvremenu moramo započeti čišćenje Mirjevskog potoka i zaštitu njegovog izvorišta i tako pokrenuti trajno rešavanje problema rukavca Ade Huje", rekao je Trivan.
Antić kaže da je dobra vest da je krajem prošle godine u Budimpešti započet proces rešavanja pitanja otpadnih voda, koja decenijama muči Beograd, potpisivanjem predugovora za izgradnju postrojenja za preradu odpadnih voda.
"Ovo je skup projekat ali mi moramo, zarad budućih generacija i njihovog zdravlja, još tokom ove godine obezbediti sredstava i potpisati ugovor za početak izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda", istakao je Antić.
U međuvremenu moramo da delujemo da bismo se rešili divljih deponija i zato mi, u timu ljudi koji će voditi Beograd, imamo stručnjake za ekologiju i održivi razvoj, i sa njima mogu da započnem konkretne projekte.
Uvešćemo primenu oštrije kaznene politike prema svima koji ne poštuju ovaj Grad i kojima nije važno gde će da ostave smeće i otrovni otpad. 
"Na taj način ćemo uvesti ekološki red i dobiti čistiji Beograd",  rekao je Antić, saopštio je Gradski odbor SPS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Antić: Uredićemo Adu Huju, kažnjavaćemo za divlje deponije

Izvor: N1 televizija, 08.Feb.2018

U okviru izborne kampanje, Aleksandar Antić kandidat za gradonačelnika Beograda liste SPS-JS, razgovarao je sa građanima o uređenju Ade Huje...Izvor: Tanjug..Antić je rekao da sadašnja slika ovog dela grada zahteva ozbiljna ulaganja u uređenje rukavca Ade Huje kroz njegovo čišćenje, uklanjanje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.