Željko tuži NUNS!

Izvor: S media, 05.Avg.2011, 04:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko tuži NUNS!

Povodom saopštenja koje je Nezavisno udruženje novinara Srbije uputilo na račun nove uređivačke politike TV „Pink“, a kojim se oštro osuđuje namera ove medijske kuće da sankcioniše reklame, muziku i kinematografiju „made in Croatia“, Željko Mitrović najavio je tužbe protiv NUNS-a!

Vlasnik „ružičaste“ imperije kaže da im neće dopustiti da vrše cenzuru na njegovih 15 televizijskih kanala u regionu, od toga pet sa nacionalnim frekvencijama, a u prilog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tome svedoči informacija da će njegov advokatski tim danas pripremiti dve tužbe protiv ovog novinarskog udruženja.

Srpski pevači: Podržavamo Mitrovića!

Željko Mitrović: Ukidam Hrvate na Pinku!

Na prodaju zaplenjena jahta Željka Mitrovića! (FOTO)

- Uz sve uvažavanje vaše male, vesele družine, TV „Pink“ i ja lično nećemo dozvoliti nikakve cenzorske ambicije koje sprovodite kao grupa volontera. Pre nego što preduzmem pravne mere protiv vas, upozoravam vas da se na najgrublji način mešate u politiku jednog komercijalnog i nezavisnog medija, što se u civilizovanim i razvijenim medijima može okarakterisati kao pritisak. Moram, takođe, da vas podsetim da je stepen popunjenosti naših reklamnih blokova stoprocentan, što znači da nismo u mogućnosti svakog dana da odgovorimo na sve zahteve naših klijenata ističe Željko Mitrović.

On najavljuje i inovacije u programskoj šemi svoje televizije.

- Nadam se da NUNS neće imati ništa protiv što će TV „Pink“ u stalnim rubrikama „Šta Srbija jede i pije?“, a u cilju zaštite srpskih potrošača, koristiti usluge nezavisnih laboratorija, kao i instituta za ocenu kvaliteta proizvoda, obećava srpski medijski magnat.

Ovakvu reakciju Mitrovića izazvalo je jučerašnje saopštenje NUNS-a, u kojem je vlasnik „Pinka“ kritikovan da ne poštuje zakon, a sve povodom izjave da će na svojim kanalima zabraniti hrvatsku muziku i filmove, kao i reklame koje promovišu turizam ove zemlje.

"Nezavisno udruženje novinara Srbije upućuje javnu kritiku Televiziji ‚Pink‘ zbog najave njenog vlasnika Željka Mitrovića da će u programu bojkotovati reklamiranje hrvatskog turizma, muzike i kinematografije. Mediji su javno dobro i niko, pa ni vlasnik medija, nema pravo da programske sadržaje podređuje ličnim razlozima i interesima. NUNS ukazuje da je ova odluka TV ‚Pink‘ u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju, koji stranim pravnim i fizičkim licima garantuje ista prava kao i domaćim. Zakon nedvosmisleno zabranjuje bilo kakvu diskriminaciju oglašivača zbog rasne, nacionalne ili etničke pripadnosti.

Takođe, NUNS očekuje da Savet Republičke radiodifuzne agencije hitno razmotri da li je odluka TV ‚Pink‘ suprotna i Zakonu o radiodifuziji
“, stoji, između ostalog, u saopštenju NUNS-a.

S druge strane, RRA smatra da Mitrović ima apsolutno pravo da sam određuje svoju poslovnu politiku sve dok se ona uklapa u program koji je prijavljen njihovoj agenciji prilikom konkurisanja za nacionalnu frekvenciju.

- Televizija „Pink“ je slobodna u emitovanju programa sve dok se sadržaj tog programa nalazi u okvirima programskog elaborata, koji je ta televizija predala Agenciji prilikom konkurisanja za nacionalnu dozvolu. RRA nema mogućnost da bilo kome nameće obavezu emitovanja određenog tipa muzike ili filma, osim ako pomenutim programskim elaboratom emiter nije sam sebe obavezao na to, izjavio je za Alo Srboljub Bogdanović, portparol RRA.

Bilo kako bilo, sva je prilika da će „Pink“ istrajati u svojoj odluci, a kakve će biti posledice, videćemo uskoro!

TV „Pink“: Ništa nismo zataškavali!

Informativna redakcija „Pinka“ poslala je saopštenje u kojem je istakla da je njihovoj televiziji naneta šteta zbog pogrešno protumačene reči njihovog vlasnika Željka Mitrovića.

Nesrećno sročena reč u javnom pismu našeg vlasnika, povodom otimanja njegove imovine u Hrvatskoj, bila je zataškavanje. Ta reč je nanela više štete našoj redakciji, nego sva vaša saopštenja zajedno. Prosto, jer to nije tačno! Proverava se jednostavnim uvidom u arhivu.

Željko Mitrović je oduvek insistirao na raznim mogućnostima pomirenja u regionu. Bavio se onim čime zna: televizijom, zabavom i muzikom. I to mu je zamerano. Zamera se kad mu otmu brod, zamera se i kad je bolestan i kad je uspešan. Informativnoj redakciji se zamera što u svoje vesti stavlja priču koja je svima drugima na naslovnoj strani. Navikli smo na taj ‚kolegijalni‘ i ‚ljudski‘ odnos, ne smetaju više ni različiti aršini. Ono što smeta je pokušaj da se Nacionalnom dnevniku, koji ima milionsku gledanost, oduzme poverenje gledalaca. E, to nećemo dozvoliti!“
, navodi se u saopštenju „Pinkove“ informative.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.