Zastava čuva prvo mesto

Izvor: KGsport.info, 05.Nov.2018, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava čuva prvo mesto

Ekipa Zastave je dobrom igrom i pobedom učvrstila prvu poziciju na tabeli

U 9. kolu Druge gradske lige fudbaleri Zastave danas su boljom igrom u prvom poluvremeni pobedili ekipu Košutnjaka sa 2:0 i povećali prednost za prvim pratiocima Maršićem i Vinogradima. Korićani su u gostima obezbedili pobedu protiv Sloge iz Desimirovca minimalnim rezultatom (1:0) i zadržali prvo mesto u Prvoj gradskoj ligi.
Na glavnom terenu stadiona Bubanj odigrana je zanimljiva utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << devetog kola Druge gradske lige, u kojoj je Zastava, predvođena sa klupe poznatim igračem Željkom Mitrovićem, pokazala da zasluženo ozbiljno konkuriše za brzi povratak u Prvu gradsku ligu. Popularni „jugosi“ u novim dresovima borbenom igrom do poslednjeg minuta uspeli su da savladaju čvrstu ekipu Košutnjaka golovima iz dva prekida, ali su od 68. minuta ostali sa igračem manje i bili prinuđeni da brane stečenu prednost iz prvog poluvremena.
Fudbaleri Košutnjaka (beli dresovi) i Zastave pre početka utakmice na Bubnju
Obe ekipe odigrale su napadački i igrači se nisu štedeli, ali je domaći tim, pojačan u ovoj sezoni iskusnim Dušanom Petrovićem u napadu i Stefanom Lazovićem u odbrani, prikazao bolju igru u prvom delu susreta i obezbedio prednost od dva gola, koju igrači Košutnjaka i sa igračem više u zadnjih dvadesetak minuta nisu uspeli da sustignu.
U 13. minutu Zastava je došla u vođstvo posle precizno izvedenog udarca Milana Mitrovića iz prekida sa preko 20 metara u levi donji ugao golmana gostiju Miloša Jezdića.
Samo tri minuta kasnije bilo je 2:0 za domaćina. Petrović je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je pogodila u ruku Jovana Petronijevića u kaznenom prostoru Košutnjaka, pa je sudija Novak Jurišević pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Srđan Simić i duplirao prednost Zastave.
Milan Mitrović i Srđan Simić pogocima su obezbedili pobedu Zastave
Očekivalo se tada da će domaći tim lako doći do pobede, ali razvoj događaja na terenu je pokazao da nije bilo tako. U zadnjim trenucima prvog poluvremena Dejan Bajović je umesto mreže pogodio stativu iz povoljne prilike i omogućio Zastavi da ode na odmor sa značajnom prednošću.
U drugom poluvremenu bilo je više uzbuđenja na terenu, ali i propuštenih šansi. U 47. minutu udarac Bajovića sa ivice peterca je izblokiran, a nešto kasnije Petronijević je sa distance pokušao da iznenadi golmana domaćina Zorana Lukića, ali nije uspeo.
U 58. minutu Simić je prokockao „zicer“ da uveća prednost Zastave, kada je izašao pred golmana Košutnjaka i loptu poslao pored gola. Tri minuta kasnije Mitrović je jakim udarcem sa 16 metara uzdrmao prečku.
Detalj sa današnje utakmcie na Bubnju
U 68. minutu zbog druge javne opomene Simić je morao u svlačionicu, pa je Zastava ostala sa igračem manje, što je gostima bio dodatni motiv da pojačaju pritisak na gol Lukića. Ipak, domaći tim je pokušao da se oslobodi pritiska udrcima na gol protivnika sa distance, ali je golman Jezdić uspeo da zaustavi šuteve Lazovića i Stefana Sredojevića. U 87. minutu kapiten gostiju Mladen Radojević je sa desetak metara šutirao tik pored stative.
U sudijskoj nadoknadi vremena dva pokušaja gostiju da postignu pogodak nisu uspela. Radojević je pravom „bombom“ zagrejao dlanove golmana Lukića, a potom je Petrović šutirao pored stative. Tako je Zastava i sa igračem manje na terenu uspela da sačuva prednost od dva gola iz prvog poluvremena i osvoji tri važna boda.
Fudbaleri Košutnjaka nisu iskoristili brojčanu prednost da postignu gol
ZASTAVA – KOŠUTNJAK 2:0 (2:0)
Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 50.
Sudija: Novak Jurišević.
Pomoćnici: Ivan Petrović, Dragan Dimitrijević (svi iz Kragujevca).
Strelci: M. Mitrović u 13. i Simić u 16. minutu iz jedanaesterca.
Žuti kartoni: Petrović, Ilić, Mitrović (Košutnjak).
Crveni karton: Simić (Zastava) u 68. minutu.
ZASTAVA: Lukić, Osmani, Tanasković, Živanović, Đurić, M. Mitrović (od 70. Sredojević), Arsenijević, Marković, Simić, Lazović (od 80. Čekrlić), Petrović.
KOŠUTNJAK: Jezdić, Miroslav Petrović, Petronijević, Ilić, Miloš Petrović, Paunović (od 41. Savić), Banović, Janković, Mitrović (od 60. Petković), Bajović, Radojević.
U ostalim susretima 9. kola Druge gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Maršić – Kolonija 1:1, Seljak (C) – Bratstvo 1:1, Sloga (L) – Ćava 3:1, Žeželj – Vinogradi DB 2:3. Slobodan u ovom kolu bio je Divostin.
Zastava je današnjom pobedom uvećala vođstvo na čelu tabele sa 22 boda, tri više od Maršića i Vinograda DB. U narednom kolu Zastava je gost ekipi Divostina, a Maršić ekipi Košutnjaka.
I lider Prve gradske lige ekipa Korićana zadržala je prvo mesto posle današnjeg 13. kola, jer je pogotkom Đusića u prvom poluvremenu uspela da kao gost savlada Slogu iz Desimirovca sa 1:0 i tako sačuva tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Pajazitova, koja je kod kuće pobedila Srbiju iz Ilićeva sa 2:1.
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Bagremar – Budućnost  1:0, Šumadija 1934 – Slavija 4:0, 21. oktobar – Sloboda (G) 1:1, Kutlovo – Borac (D) 3:2, Šumadinac KG – Pobeda 2:1, a slobodna je bila Erdoglija 1931.
U 14. kolu Korićani dočekuju Šumadinac KG, a  Erdoglija 1931 ekipu Mladosti.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.