Vukosavljević: Ne razmišljam o ostavci

Izvor: N1 televizija, 21.Sep.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Ne razmišljam o ostavci

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da ne razmišlja da podnese ostavku nakon sukoba sa vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem oko rijaliti programa i komentara predsednice Srbije Ane Brnabić.

"Izjavu predsednice Vlade Ane Brnabić nisam shvatio kao kritiku stava Ministarstva kulture i informisanja i mog ličnog stava da skarednim sadržajima nije mesto u medijima sa nacionalnom frekvencijom, što uostalom i stoji u Zakonu o elektronskim medijima", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kazao je Vukosavljević za list Kurir.

Dodao je da o ostavci ne razmišlja, a da su povremeno različito nijansirana razmišljanja članova Vlade u odnosu na određene teme deo uobičajenog kolorita, a ne ekskluzivitet srpske vlade.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović polemisali su proteklih dana o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj raspravi neće učestvovati.

Polemika Mitrovića i Vukosavljevića počela je kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

Premijerka Ana Brnabić kazala je da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne Vlade, kao i da je "rijaliti programe u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović".

Mitrović je, u saopšenju objavljenom na sajtu Televizije Pink naveo da mu nikada nije bilo jasno zbog čega pojedini ministri "preziru i nipodaštavaju sopstveni narod" i optužio Vukosavljevća da je "dobio izliv opere u mozak", ali da to ne znači da može da bilo koga fascinira "elitističko-hermetizovanom politikom".

Vukosavljević je rekao da su prestali da postoje svi razumni razlozi za nastavak "iznuđene polemike" sa Mitrovićem.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.