Rodić: Cenzura postoji

Izvor: Akter, 08.Nov.2015, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodić: Cenzura postoji

Mediji u Srbiji nisu slobodni i izloženi su velikim pritiscima, ocenio je predsednik Adria Media Grupe Aleksandar Rodić i pozvao medije da "sačuvaju obraz i narodu Srbije počnu da saopštavaju istinu"

U autorskom tekstu za nedeljno izdanje Kurira, najavljenom preko cele naslovne strane porukom "Srbijo, izvini", Rodić objašnjava da svi napadi protiv njega ovih dana imaju cilj da "zaćuti i prilagodi se sistemu".

Rodić otvoreno kaže da je i "sam učestvovao u projektu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ulepšavanja stvarnosti, zajedno sa 80 odsto drugih vlasnika medija", među kojima su, prema njegovim rečima, "i Željko Mitrović i Dragan Vučičević".

"Sve je počelo time da smo svi zajedno učestvovali u radu izbornog štaba Aleksandra Vučiča. Ubeđivali se i nekad i verovali da je to dobro za našu zemlju", objasnio je Rodić.

"Priznajem da sam tokom ovih godina osećao da sam pod pritiskom i ucenjivan da izbacim svaku ozbiljniju kritiku na račun Vlade i premijera", napisao je Rodić.

Prema Rodićevoj oceni, ti pritisci su uvek bili u formi ekonomskog slabljenja njegove kompanije i pretnji progonom "zbog nekih radnji za koje nema baš nikakvih elemenata" njegove krivične odgovornosti.

"Otvoreno kažem da sam pristao na to, kao i na cenzuru, iz koje je, logično, nastala autocenzura. Priznajem da u Srbiji cenzura postoji", naglasio je Rodić.

"Poštovane kolege iz medija, vlasnici, urednici i novinari, i vi znate da autocenzura postoji. I vi ste, baš kao i ja, pristali na pritisak kojem smo izloženi", ocenio je Rodić i

poručio da on "danas staje ispred cele naše profesije i kaže - dosta!"

"Ovog puta nećete me zastrašiti vašim pretnjama i ucenama, bez obzira na cenu koju ću morati lično da platim zbog toga", istakao je Rodić i "apelovao na sve da sačuvaju obraz i narodu Srbije počnu da saopštavaju istinu".

"Drage kolege iz svih medija, pozivam vas da se oslobodimo straha, jer samo tako možemo da budemo novinari. Tamo gde prestaje strah, počinje istina", zaključio je Rodić.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrović: Rodić se ne bavi informisanjem,već reketiranjem

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Nov.2015

BEOGRAD - Aleksandar Rodić se ne bavi informisanjem, već reketiranjem i kriminalom, suština je otvorenog pisma koje je vlasnik TV Pink Željko Mitrović danas uputio vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, nakon višednevne polemike...Deo medija i deo ljudi u Srbiji izložen je velikim pritiscima zbog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.