Pretnje kolektivu  Vijesti

Izvor: S media, 24.Sep.2010, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje kolektivu Vijesti

Uredništvo podgoričkog dnevnog lista i Televizije Vijesti, čiji su rukovodioci i novinari dobili anonimne pretnje, danas je saopštilo da očekuje da Uprava policije intezivira istragu povodom tih pretećih pisama.

U pismu direktorima Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbednost, Veselinu Veljoviću i Vladimiru Jokoviću, rukovodstvo Vijesti je navelo da je na redakciju tog lista stiglo pet anonimnih pisama sa istovetnim sadržajem - >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Gotov si, ti si sledeći".

Pisma su, kako navode, naslovljena na direktora lista Željka Ivanovića, glavnog i odgovornog urdnika Ljubišu Mitrovića, urednika i kolumnistu lista Balšu Brkovića, kao i direktora Televizije Slavoljuba Šćekića i kolumniste Milana Popovića.

Policija je, kako se navodi u pismu, obavila uvidjaj i, prema njihovim rečima, nastaviće istragu.

Šćekić, Mitrović, Ivanović, Brković i Popović očekuju da nadležni tom slučaju pristupe sa dužnom pažnjom i da u skladu sa ovlašćenjima i nadležnostima intenziviraju istragu.

"S obzirom na činjenicu da je zajedničko svim osobama koje su dobile pismo medijski i javni angažman, pre svega u nezavisnom dnevniku Vijesti i Televiziji Vijesti, kao i da su medijski poslenici, od kojih su neki već osetili na svojoj koži posledice pretnji i direktnih ataka na život", navodi se u pismu Veljoviću i Jokoviću.

Oni očekuju i da Veljović i Joković istovremeno procene sigurnosni rizik i omoguće im da obavljaju svoj posao bezbedno.

"Očekujemo takodje da će nas informisati o prduzetim merama i aktivnostima, i što je najvažnije, da ćete rasvetliti pozadinu i nosioce najnovijih pretnji, što, kao što znate, nije bio slučaj u nizu ranijih napada na poslenike javne riječi", kaže se u pismu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.