Policija istražuje trovanje Mitrovića

Izvor: RTS, 27.Jan.2011, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje trovanje Mitrovića

Inspektori Uprave kriminalističke policije Beograda "preduzimaju potrebne operativne radnje" po krivičnoj prijavi vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića, saopšteno je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da inspektori Uprave kriminalističke policije Beograda "preduzimaju potrebne operativne radnje" po krivičnoj prijavi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića.

Kako se navodi u saopštenju, inspektori postupaju na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva, radi rasvetljavanja sumnji za pokušaj ubistva od strane nepoznatog izvršioca navedenih u krivičnoj prijavi Mitrovića.

"U toku je prikupljanje medicinske dokumentacije koja prati njegovo lečenje, kao i obavljanje informativnih razgovora sa osobama čiji iskazi treba da omoguće sagledavanje realnih i tačnih činjenica u vezi sa navodima iz podnete krivične prijave", piše u saopštenju.

Portparolka Pinka Tatjana Vojtehovski rekla je agenciji Beta da je Mitrović podneo krivične prijave protiv više neimenovanih osoba, zbog sumnje da su kontinuirano pokušavale da ga otruju.

Vojtehovska je potvrdila da trenutno Mitrovićevo zdravstveno stanje ide nabolje i da se on dobro oseća.

"Dobro je što mu organizam izuzetno dobro reaguje na terapiju. Nama je veoma važno da je i doktor Milinić potvrdio da kod Željka nije ništa od čaršijskih spekulacija. Nema rak, sidu, hepatitis, nisu u pitanju opijati, apsolutno ništa od toga", rekla je Vojtehovska.

U krvi vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića, koji se već četiri nedelje u Nemačkoj leči od aplastične anemije, pronađeni su otrovi benzen, olovo i arsenik, objavljeno je na sajtu te televizije, uz poziv policiji i tužilaštvu da utvrde ko je pokušao da ga otruje.

Doktor Nikola Milinić, koji je primio Mitrovića na lečenje u KBC "Bežanijska kosa", potvrdio je da najnovije analize urađene u Nemačkoj pokazuju da je trovan.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović,   Željko Mitrović trovan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Ispitujemo Mitrovićeve navode

Izvor: B92, 27.Jan.2011

Beograd -- Inspektori Kriminalističke policije "preduzimaju potrebne operativne radnje" po krivičnoj prijavi vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića o pokušaju njegovog ubistva... Inspektori postupaju na osnovu zahteva tužilaštva radi rasvetljavanja sumnji za pokušaj ubistva od nepoznatog izvršioca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.