PREDSEDNIK NA SAJMU NAORUŽANJA OBIŠAO ŠTAND PR-DC: Za ovaj dron Željka Mitrovića zainteresovana je i Vojska Srbije! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2021, 16:02

PREDSEDNIK NA SAJMU NAORUŽANJA OBIŠAO ŠTAND PR-DC: Za ovaj dron Željka Mitrovića zainteresovana je i Vojska Srbije! (VIDEO)

Dron je razvijen za protivpožarne aktivnosti koje su identične, ili praktično simetrične, sa potrebama namenske industrije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021" u Hali 1 na Beogradskom sajmu.

Nakon obraćanja okupljenima i predstavljanja novog borbenog vozila "Lazanski", predsednik je obišao štandove na Sajmu.

Vučić je posetio i štand PR-DC, gde mu je vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i direktor Pink Media Grupe Željko Mitrović predstavio dron za koji je zainteresovana i Vojska Srbije.

Mitrović je rekao da je dron razvijen za protivpožarne aktivnosti koje su identične, ili praktično simetrične, sa potrebama namenske industrije.

Vučić je rekao da je puno ljudi iz inostranstva iskazalo interesovanje za dron i konstruktore, te je pitao koliko im vremena treba da projektuju sistem da integriše oružje. Predsednik se raspitivao i za ostale karakteristike drona.

Mitrović je rekao da nosivost uređaja može biti i do čak 40 i 50 kilograma, a u pitanju je dron RV20.

Dron je, inače, razvijen za komercijalne namere, ali može da se koristi i kao oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.